הצטרפו למסלול הסבת אקדמאים לאֲחָיוּת (סיעוד), שייפתח בפניכם אופק לקריירה מרתקת עם משמעות:

תואר ראשון באֲחָיוּת (סיעוד) ותעודת אח/ות מוסמך/ת

ההרשמה לסמסטר סתיו - אוקטובר 2025 בעיצומה!

.הצטרפו למאות בוגרי התוכנית שהשתלבו בהצלחה במערכת הבריאות

 

בואו נדבר

    תכנית לבעלי תואר ראשון או שני המעוניינים לשנות מסלול לקריירה חדשה עם ביטחון תעסוקתי ואתגרים רבים לצד תחושת סיפוק ומימוש עצמי.

    למה דווקא אצלנו?

    אייקון של סימניה

    מסלול הסבת אקדמאים לאֲחָיוּת (סיעוד) באקדמית רמת גן כולל הענקת תעודת בוגר תואר ראשון באֲחָיוּת

    (סיעוד) וגם תעודת אח/ות מוסמכ/ת בכפוף לעמידה בהצלחה במבחן הרישוי של משרד הבריאות.

    יתרון משמעותי שיפתח בפני הבוגרים אפשרויות קידום מקצועיות בעתיד.

     

    אייקון של גרף עגול

    השכר הממוצע לאחר 5 שנים מסיום התואר של בוגרי תוכניות הסיעוד עומד על  17,600 ש”ח  

    • לפי נתוני הלמ”ס משנת 2022, כפי שהתפרסמו באתר עבודאטה
    אייקון של מייל

    בוגרי תואר ראשון בעלי ממוצע 88 ומעלה שיצטרפו לסמסטר סתיו – אוקטובר 2025 יהיו זכאים לשכר לימוד אוניברסיטאי

    אייקון של סימניה

    תוכנית הסבת אקדמאים לאֲחָיוּת (סיעוד) נבנתה בהתאמה לקהל האקדמאים, ובהתאם היא מציעה שילוב של יתרונות עבור מי שמעוניין לשלב לימודים ועבודה. הלימודים מרוכזים ב- 3 ימי לימוד בשבוע למעט בתקופת ההתנסויות.  

    אייקון של גרף עגול

    המרכז להכשרה וסימולציה באֲחָיוּת (סיעוד) במכללה הוא מהמתקדמים בארץ וכולל ציוד מתקדם, מערכות בקרה ומשוב ועוד

     

    סטודנטים משתפים

    קראו מה יש להם לומר על חווית הלימוד:

    יש הרבה משותף בין לימודי האֲחָיוּת (סיעוד) לתחום רפואת החירום בו אני עוסק במסגרת מד”א. כשהתחלתי ללמוד בתוכנית לתואר באֲחָיוּת (סיעוד) במכללה, היה לי ניסיון והיכרות טובה עם מערך בתי החולים, הצוות והציוד, והיום אני מרגיש שהידע שרכשתי בתוכנית והניסיון הקליני בהתנסות המעשית, תורם ליכולת שלי לאבחן ולהבין פתולוגיות בעבודה שלי במד”א.

    אחד ההבדלים הגדולים בין התחומים הוא שבמד”א העבודה שלנו מסתיימת כשאנחנו מעבירים את המטופל לידי צוות בית החולים, ולא תמיד יש לנו את האפשרות לדעת מה קרה לאחר מכן. באחת הפעמים שהייתי כונן, הוזעקתי לטפל באדם שחש ברע בקרבת מקום מגורי. התחלנו בהחייאה, חיברנו אותו לדפיברילטור והבאנו אותו לבית החולים. לאחר מספר ימים הוא שלח לנו סרטון תודה וזהו אחד המקרים המרגשים ביותר שאני הכי זוכר עד היום.

    גלעד שוורץ

    מתנדב וכעובד במד”א

    גלעד שוורץ

    אחרי שסיימתי את לימודי התואר הראשון בניהול במערכות בריאות המשכתי את הלימודים במכללה בתוכנית להסבת אקדמאים לתואר ראשון לאֲחָיוּת (סיעוד) . התעניינתי מאוד בתחום הסיעוד מאז ומתמיד. היתרון של העבודה במחלקות במהלך הלימודים עזר לי להבין את הלימודים בקורסים, כי היה לי ידע מקדים וניסיון וגם כי הניסיון המעשי גירה לי את הסקרנות לתחומים הללו, ולמדתי לעשות דברים חדשים כמו בדיקות והדרכות.

    אמירה מחאמיד

    עובדת במחלקת השתלת מח עצם בשיבא

    אמירה מחאמיד

    תחום  הטיפול והרפואה תמיד עניין אותי ובגיל 15 התחלתי להתנדב במד”א, תחילה כנוער מתנדב, בהמשך כחובש וכונן, לאחר מכן הוכשרתי כנהג אמבולנס ובהמשך גם כפרמדיק. מהרגע שהגעתי למד”א, התחברתי מאוד לתחום רפואת החירום, ולדינמיות והאינטנסיביות הרבה שמאפיינת אותה. כיום אני עובד במד”א כפרמדיק ובנוסף גם מתנדב כפרמדיק וראש צוות המתנדבים ביישוב שלי, כוכב השחר.

    הלימודים נותנים לי פרספקטיבה נוספת מעבר לידע ולניסיון שלי ברפואת חירום, ואני תמיד שמח להרחיב את הידע ולהכיר עוד אספקטים של המקצוע.

    משה שומן

    פרמדיק במד”א

    משה שומן

    סובחי התחיל בלימודים לתואר הראשון בניהול במערכות בריאות וסיים אותם בהצלחה. “מיד כשסיימתי החלטתי שאני ממשיך במסלול הישיר של המכללה להסבת אקדמאים לאֲחָיוּת (סיעוד). הלימודים היו מרתקים אבל גם עם הרבה מאוד לחץ. אנחנו מסיימים בעצם בשנתיים וחצי מסלול של תואר שלם. היחס האישי במכללה תרם מאוד ליכולת שלי לסיים בהצלחה – הם מקפידים לוודא שכולם מסתדרים ונלחמים על כל סטודנט“.

    סובחי אגבאריה

    עובד במחלקה הפנימית בבית החולים וולפסון

    סובחי אגבאריה

    הלימודים מאוד מעניינים, קיבלתי המון גם מהלימוד התיאורטי וגם מהתנסות המעשית, חומר הלימוד תמיד איתי בתיק, אני קוראת ורושמת הערות ואני רק רוצה להתפתח וללמוד עוד.

    בת-אל טביב

    עובדת בקופת חולים מאוחדת 

    בת-אל טביב

    ההרשמה לסמסטר סתיו - אוקטובר 2025 בעיצומה!

    כדאי למהר ולשריין מקום!

      Skip to content