לימודי ייעוץ חינוכי - מטרת התכנית

מה זה ייעוץ חינוכי? מדינת ישראל עומדת בפני אתגרים אדירים בתחום החינוך, ומערך הייעוץ החינוכי, הכולל אלפי יועצים חינוכיים, הוא אחד הגורמים החשובים והמשפיעים על דרכה של מערכת החינוך. אם גם אתם מעוניינים למלא תפקיד מפתח בתחום החינוך ולהיות גורם משפיע ומעצב על אלפי ילדים ובני נוער - אתם מוזמנים להצטרף לתכנית לימודי ייעוץ חינוכי תואר שני באקדמית רמת גן.
תכנית הלימודים משלבת השכלה אקדמית ברמה גבוהה עם חיבור לאתגרים היומיומיים של מערכת החינוך.
מטרת תכנית לימודי ייעוץ חינוכי היא להכשיר יועצים חינוכיים אשר ייצגו את פן הרווחה האישית (well being) והמערכתית בבית הספר ובמסגרות חינוכיות אחרות. הסטודנטים בתכנית לומדים גישות תיאורטיות, כלים ומיומנויות ייעוציות, ומפתחים יכולות להבין ולהעריך תוצרי מחקר מדעי.

למי מיועדת התכנית לייעוץ חינוכי?

התוכנית ללימודי ייעוץ חינוכי ‬תואר שני מיועדת ‬למורים ‬המעוניינים ‬להעשיר ‬את ‬השכלתם ‬ולהתקדם ‬למקצוע ‬מרתק ‬ומשפיע ‬במערכת ‬החינוך ולבוגרי ‬תואר ‬ראשון ‬טיפולי ‬כמפורט בתנאי הקבלה, המחפשים ‬המשך ‬טבעי ‬להשכלתם ‬האקדמית ‬והכשרה ‬יסודית ‬ורלוונטית ‬למקצוע ‬נדרש.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

ייעוץ חינוכי - מפתחות ההצלחה במבחן האמיתי: שילוב של ידע קלאסי וידע עדכני

הבסיס הרעיוני עליו מושתתת התכנית הוא שילוב של ידע קלאסי ושל ידע עדכני.

ידע קלאסי מבטיח המשכיות ויציבות, ומחבר את הלומד לבסיס ולשפה המשותפים לאנשי המקצוע.

ידע עדכני מאפשר פתיחות וחשיפה לשינויים וחידושים. שילוב זה נותן כלים לבחירה מבוקרת ואתית באימוץ דרכי הפעולה.

ייעוץ למשפחה-
התמחות במסגרת הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי

האקדמית רמת גן מציעה התמחות ייחודית ויישומית בנושא של ייעוץ למשפחה.

הסטודנטים בהתמחות יוכלו להעמיק, לעדכן ולהעשיר את הידע התיאורטי והמתודולוגי בתחום הייעוץ למשפחות ולתרום להעצמת העבודה הייעוצית במרחב המשפחתי.

ההתמחות כוללת:

• היכרות עם מגוון המבנים המשפחתיים בחברה הישראלית במימד רב תרבותי.
  • הכרת הפעילויות החינוכיות בהן נדרשות מיומנויות של ייעוץ למשפחות.
  • הקניית כלים ומיומנויות לעבודה ייעוצית נכונה עם ילדים ומשפחות.
  • התנסות מעשית בתהליכי ייעוץ למשפחות במסגרת הייעוץ הבית ספרי.
  • בניית תהליכי עבודה משותפים של בית הספר והמשפחה כשטובת הילד במרכז.

ההתמחות לא תצוין בתעודת התואר

דרך הלמידה לתואר שני בייעוץ חינוכי

כדי להכשיר יועצים חינוכיים באופן המיטבי, נבנתה מסגרת הלימודים כמעבדה חיה, תוך קיום תהליך לימודי הדומה לתהליך שעל היועץ החינוכי להוביל בבית הספר. בדרך זו מתנסה הסטודנט בתהליכים מעודדי גילוי עצמי וצמיחה אישית, אשר ילוו אותו לאורך כל חייו המקצועיים.

אנו רואים במפגש של הסטודנט עם חבריו ללימודים מפגש מעצב גם במובנים החברתיים והרגשיים. במהלך הלימודים נוצרת דינאמיקה המעודדת פתיחות, מעורבות, הכרת השונה וחיבור אישי לנלמד.

שיטת לימוד זו באה לידי ביטוי בכל הקורסים, ובמיוחד בקורסים הנלמדים בקבוצות קטנות: ייעוץ קבוצתי לתלמידים ומורים בביה"ס וסמינרי פרקטיקום, אשר בהם מתרחש תהליך זה במלוא עוצמתו.

למה ללמוד ייעוץ חינוכי באקדמית רמת גן?

דרך הלמידה במכללה הינה ייחודית ומכשירה את היועצים העתידיים להתמודדות עם אתגרי החברה הישראלית כבר במהלך לימודיהם.

מרצי התוכנית מלווים את הסטודנטים בתהליך ההכשרה ומעניקים להם מהידע והניסיון רב השנים של הכשרת מאות יועצים חינוכיים.

לימודים ועבודה – המכללה נערכה לבנות את התכנית כך שניתן יהיה לשלב עבודה ולימודים.

שיתופי פעולה עם ארגון המורים והסתדרות המורים המכללה מקיימת שיתופי פעולה עם ארגונים אלו להענקת מלגות לימודים בהתאם לקריטריונים שנקבעו.

סביבת לימודים נוחה ונעימה – לרשות הסטודנטים עומדים מעבדות מחשבים חדישה, ספריה עדכנית, וקמפוס לימודים נוח.

נגישות נוחה לקמפוס המכללה קמפוס המכללה ברמת גן ממוקם באזור נגיש, לא רחוק מצומת אלוף שדה. הקמפוס כולל כ- 1,000 מקומות חניה ללא תשלום.

לצפייה בידיעון התוכנית לחצו

צפה בוידאו