תקנון הלימודים האקדמית רמת גן

פרק א: תקנון הלימודים – פתיחה

התקנון מיועד לסטודנטים הלומדים במכללה האקדמית לישראל בקורסים הקדם אקדמיים ובתכניות הלימוד.

הוראות התקנון מחייבות את המכללה בכפוף לשינויים שיידרשו על-ידי המועצה להשכלה גבוהה (להלן: המל”ג) ו/או הנהלת המכללה  ובהתאם הסטודנט  מחויב למלא את הקבוע בתקנון באופן מלא.

התקנון מתעדכן מפעם לפעם, ולכן על הסטודנט מוטלת האחריות לעיין  באתר המכללה ולבדוק לגבי השינויים שיחולו מעת לעת. המכללה תפעל לכך כי שינויים מהותיים ככל שיחולו יובאו לידיעת הסטודנט, אך לא יהיה באי פרסום ו/או בפרסום מאוחר בכדי לפטור את הסטודנט מאחריותו המפורטת לעיל.

אנו מאחלים הצלחה בלימודים והישגים בתפקידים הבאים.

פרק ב: מעמד הסטודנט במכללה

מעמד הסטודנט במכללה מוגדר לשני מצבים :

  1. סטודנט “מן המניין” – סטודנט שעומד בתנאי הקבלה ללימודים ו/או סטודנט ממשיך העומד בדרישות המכללה ותוכנית הלימודים.
  2. “סטודנט על תנאי”:

א. סטודנט שהתקבל ללימודים בכפוף  לתנאים  שהוצבו לו טרם קבלתו ללימודים. כאשר ישלים את התנאים הנדרשים ישתנה מעמדו לסטודנט מן המניין ב. סטודנט אשר התקבל ללימודים במכסת חריגים. לא יהיה שינוי במעמד הסטודנט עד לסיום חובותיו לתואר.

ועדת הסטטוס המוסדית– – כללי

הרכב  הועדה:

בראש הוועדה יעמוד איש בכיר מסגל המכללה.אשר יקבע על ידי וועדת ההוראה. המינוי לשלוש שנים. בוועדה חברים בנוסף לראש הוועדה נציג אחד או יותר מראשי התוכניות שיקבע ע”י הנשיא והמזכירה האקדמית. משך כהונתו של ראש תכנית בוועדה יהיה שלוש שנים.

ועדת הסטטוס המוסדית דנה בכל עניני המעמד האישי בלימודים של מועמדים וסטודנטים בכל תכניות הלימוד.

התקנון כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד  אך הוא מכוון לסטודנטיות ולסטודנטים במידה שווה. תקנון המשמעת מתפרסם בנפרד מתקנון זה.

ערעור על החלטת ועדת סטטוס ניתן להגיש רק פעם אחת תוך שבעה ימים מיום ההחלטה. הערעור יוגש לנשיא המכללה ו/או מי שימונה מטעמו. חלף המועד להגשת הערעור, ההחלטה הופכת לחלוטה ולסטודנט לא תעמוד עוד הזכות להגיש ערעור על החלטת ועדת הסטטוס.

מבלי לפגוע באמור לעיל, בכל מקרה בו יוצגו עובדות חדשות ורק במקרים אלו, תעמוד לנשיא המכללה הזכות, אך לא החובה לבחון את נסיבות ההחלטה הספציפיות.

ועדת הסטטוס עוסקת בנושאים המפורטים להלן- :

קבלת מועמדים ללימודים באופן חריג הגם  שאינם עונים על כל תנאי הקבלה:

“סטודנט על-תנאי” הוא סטודנט שאינו עונה על כל הדרישות האקדמיות אולם הותר לו להתחיל בלימודיו , לתקופה מוגדרת ובהתניות אקדמיות שנקבעו על-ידי ועדת הסטטוס המוסדית. או שהתקבל במכסת חריגים לאחר שעמד בהצלחה בריאיון הקבלה לתכנית.

הכרה בלימודים קודמים של המועמד

  1. ועדת הסטטוס מקבלת בקשות לפטור מקורסים על סמך לימודים קודמים הן בתוכניות אחרות במכללה והן במוסדות אקדמיים אחרים. הוועדה יכולה לאשר פטור מקורסים עד להיקף של מחצית מתוכנית הלימודים בתוכניות לתואר ראשון ושני למעט מקרים בהם המל”ג הציב מגבלה אחרת או במקרים בהם נתנה המכללה את התחייבותה לרשת ביטחון למכללה אחרת.
  2. ככלל, איננו מחילים התיישנות באשר ללימודים קודמים. במקרה בהם ראש התכנית ממליץ לא לאשר הכרה בלימודים שנלמדו בעבר, ייתכן שהוועדה לא תאשר הכרה בלימודים אלו מפאת התיישנותם.

פטור מלימודים ניתן לקבל אך ורק אם הקורס נלמד בהיקף הנדרש, בציון הנדרש ובהלימה לתכנים הנדרשים במכללה. סטודנט שהחל ללמוד את הקורס ועברו שבועיים מפתיחת הסמסטר לא יוכל לקבל פטור מהקורס. ותק וניסיון מקצועי אינו משמש תחליף לקורס אקדמי ואינו מהווה בסיס לפטור.

לגבי הכרה בלימודים קודמים  על בסיס לימודים לא אקדמיים, תפעל הוועדה בהתאם להנחיות המל”ג, עד להיקף של 30 נקודות זכות (להלן: נ”ז) ועל בסיס פרטני, או על-פי החלטות המל”ג המחייבות היקף לימודים מוגדר לתוכניות מיוחדות. הכרה מלימודים על בסיס לימודים לא אקדמיים ייבחן לפטור מלימודי תואר ראשון בלבד.

  1. בקשות לפטורים אשר יוגשו עד שבועיים לאחר תחילת הסמסטר, יטופלו. בקשות שיוגשו לאחר מועד זה, לא יטופלו לסמסטר אשר הסטודנט כבר לומד בו, אלא יבחנו רק ביחס לסמסטר העוקב.

הכרה בתעודת בגרות מחו”ל

ועדת הסטטוס תבחן הכרה בתעודת בגרות מחו”ל לאחר שיוצגו בפניה התעודה, פירוט הציונים ואישור המחלקה לבדיקת תעודות בגרות במשרד החינוך.

הכרה בתארים ובתעודות מחו”ל

ועדת הסטטוס תבחן הכרה בתארים מחו”ל לאחר שיוצגו בפניה הדיפלומה, גיליון הציונים ואישור שווה ערך מהמחלקה להערכת תארים במשרד החינוך.

פרק ג: זכויות וחובות הסטודנט

זכויות הסטודנט

  1. סטודנט הינו מי שקיבל מכתב קבלה וסיים את הסדרת שכר הלימוד שלו (מקדמה והסדר כולל) לתוכנית הלימודים אליה נרשם.
  2. הסטודנט זכאי לקבל את כל שעות ההוראה המפורטות בתוכנית הלימודים. יחד עם זאת, האחריות ללמידה, מוטלת על הסטודנט
  3. הסטודנט זכאי לקבל בתחילת לימודיו , ועדכון מדי שנה, מידע מפורט על הלימודים הצפויים. מידע זה כולל תוכנית לימודים מפורטת הכוללת את רשימת הקורסים והמרצים העתידים ללמדו. למרות האמור, שומרת המכללה את הזכות לשנות מעת לעת את מועדי הפעילויות השונות כולל שינוי מועדי הלימודים, ובלבד שהודעה על כך נמסרה לסטודנט מראש. למען הסר ספק מובהר כי כל שינוי שיערך הן ברשימת הקורסים והן ברשימת המרצים, ככל שיערך, לא יהווה עילה המצדיקה הפסקת הלימודים מטעם הסטודנט ללא עלות. ככל שסטודנט יבקש להפסיק את לימודיו בנסיבות אלה, הוא יחויב בהתאם לנהלים הרגילים של המכללה , לעניין הפסקת לימודים במהלך סמסטר כמפורט להלן בתקנון זה.

בנוסף, זכאי הסטודנט לקבל בתחילת כל סמסטר לגבי כל קורס סילבוס המהווה  תוכנית עבודה מחייבת לקורס. הסילבוס יועלה לאתר הקורס לפני תחילת הלימודים.

  1. פטור על בסיס מבחן:

ניתן לקבל פטור על בסיס מבחן, במועדים שייקבעו  מעת לעת על ידי המכללה, בקורס “מכינה במתמטיקה” לפני תחילת המכינה.

הפטור הכספי הינו בהתאם לתקנון שכר לימוד – קבלת פטור מקורס בשל לימודים קודמים.

בתהליך ההרשמה יועברו אל המתקבלים ללימודים תאריכי בחינות הפטור. יש להירשם לבחינה זו בפורטל הסטודנט. הודעה על תוצאות המבחן תימסר על ידי מנהל הלימודים.

  1. הסטודנט זכאי לקבל אישורי לימודים, בהתאם למעמדו האישי על-פי נוהלי העבודה במנהל הלימודים , שיהיו נהוגים באותה עת.
    אישורי לימודים, גיליון ציונים ואישורים נוספים ניתן להפיק עצמאית בפורטל הסטודנט.
    אישור על זכאות לתואר יונפק רק לאחר סיום תהליך בדיקת הזכאות הכולל דרישות כלליות לתואר, קבלת ציונים מכל הקורסים וההתנסויות המעשיות, בדיקת סילוק חובות הספרייה ובגין שכר לימוד.

אישורי לימודים ושכר לימוד- אישור ראשון שנמסר/נשלח , עפ”י רישומי המכללה, לא יהיה כרוך בתשלום. כל הנפקה חוזרת של האישור תהיה כרוכה בעלות בהתאם למחירון המכללה המתעדכן מעת לעת ומופיע באתר האינטרנט של המכללה. לקבלת האישור החוזר הנושא את חותמת המכללה על הסטודנט להגיע אישית למכללה.
מובהר כי אישורים אותם ניתן להוציא מפורטל המכללה ולא נדרשת חותמת המכללה אינם כרוכים בתשלום. שאר האישורים מוגדרים כאישורים מיוחדים /חריגים והינם כרוכים בתשלום כבר ביחס לאישור הראשון.

  1. הסטודנט זכאי להיפגש על-פי אופי בקשתו עם בעלי תפקידים במכללה בכל נושא ועניין הקשורים ללימודיו במכללה. הסטודנט יופנה על ידי רכזת התוכנית אל נושא התפקיד הספציפי האחראי לטיפול בנושא בגינו פנה . זכות הסטודנט לפגישה עם בעלי תפקידים  כפופה למיצוי הליכים מול הדרג הקודם לבעל התפקיד שאליו פנה.  במקרים חריגים יופנה הסטודנט אל גורם בכיר יותר עם פנייתו, בהתאם לשיקול הדעת של הגורם המפנה.
  2. לא יהיה ניתן להיכנס לכיתה עם תינוק (מסיבות מובנות המונעות התנהלות תקינה של השיעור) , ועל האם לדאוג לכך כי תוכל להשאיר את התינוק מחוץ לכיתה עם גורם מטעמה, ככל שהיא חפצה להיכנס לכיתה,  למען הסר ספק, הוראה זו תחול בהתאמה ובשינויים המחויבים גם ביחס לאב המעוניין להאכיל תינוק בשטח המכללה.
  3. המכללה מעודדת סטודנטים להשתתף בכנסים כמייצגים של המכללה ו/או פרסום מאמר בעיתונות:

על הסטודנט, המעוניין בהשתתפות המכללה להגיש בקשה מנומקת אשר תועבר לנשיא המכללה  לצורך מתן החלטה, עפ”י העקרונות המפורטים להלן:

א. השתתפות המכללה בהוצאות תעמוד על סכום של 1000 ₪  לסטודנט או 2,500 ₪ לקבוצה.

ב. ההשתתפות הינה לכנסים שיתקיימו בארץ בלבד

ג. ההשתתפות תיושם לסטודנטים פעילים וכן לבוגרים/מוסמכים במשך 3 שנים ממועד  סיום לימודיהם.

ד. הסטודנטים יציגו את הנושא שלהם עם הבלטת שם המכללה.

ה. ניתן לקבל מענק גם עבור מאמר שפורסם בעיתון שנקבע כראוי על ידי נשיא המכללה.

ו.  למען הסר ספק מובהר כי גם במידה והסטודנט עומד בעקרונות המוצגים לעיל, הרי שהמכללה אינה מחויבת במתן התמיכה לסטודנט והנושא נתון לשיקול הדעת המוחלט של נשיא המכללה ו/או מי שיוסמך מטעמו.

חובות הסטודנט – כללי התנהגות

הסטודנט חייב להתנהג בהתאם לכל כללי המשמעת החלים על תלמידי המכללה והמפורטים בתקנון המשמעת הנמצא באתר המכללה, וכן:

  • להתנהג בצורה התואמת את החוק, ואת המוסר הציבורי;
  • לשמור על כבוד המכללה, מוריה, עובדיה וכלל הסטודנטים שלה, ולהימנע מלפגוע בשלומם, בגופם וברכושם, שמם הטוב ופרטיותם.
  • לקיים במלואן את כל החובות הלימודיות והאחרות על-פי תקנון הלימודים ועל-פי תוכנית הלימודים ודרישות התוכנית שבה הוא לומד;
  • לציית להוראות הנהלת המכללה, מוריה ועובדיה הניתנות במסגרת ותוך מילוי תפקידם;
  • לשמור על רכוש המכללה ועל הסדר והניקיון בתחומה;
  • לנהוג ביושר אישי, כולל הימנעות מהונאה בבחינות ובעבודות אקדמיות.
  • ככלל הקלטה בעת שיעור מחייבת אישור מוקדם של המרצה.

הפרת כללי המשמעת גוררת העמדה לדין משמעתי בהתאם לתקנון המשמעת.

סטודנט חייב לכבד את סביבת הלימודים במכללה ולא לפגוע בה בשום דרך. בכל מקרה של הפרעה רשאי מרצה (בכיתה), ספרן (בספרייה) או בעל תפקיד מנהלי (בכל שטחי המכללה ) להעיר לסטודנט, ואם זה לא יפסיק את ההפרעה – להורות לו לעזוב מידית את האזור הרלוונטי (כיתת הלימודים, הספרייה וכו’). בכל מקרה של סירוב להיענות להוראת כזו,  בעל התפקיד ימלא דוח, והסטודנט יזומן לוועדת המשמעת.

סטודנט המוזמן לפגישה עם איש סגל מנהלי ו/או איש סגל אקדמי ואינו מופיע לפגישה ללא סיבה מוצדקת, ההחלטה תתקבל שלא בפניו.

סיעוד

תלמידי התוכניות לתואר ראשון בסיעוד חייבים בנוסף להתנהג בהתאם להתנהגות המקצועית המצופה מסטודנטים בתוכניות הסיעוד כפי שמופיעים בתקנון ועדת ההערכה בסיעוד.

פרק ד: סדרי לימודים במכללה

שעות הוראה

“שעת הוראה” שבועית בסמסטר א’ ובסמסטר ב’ הינה בת 45 דקות.

“שעת הוראה” שבועית בסמסטר קיץ תלויה במשך הסמסטר.

סמסטרים א + ב נמשכים  כ-13 שבועות (כולל החופשות).

סמסטר הקיץ יהיה בן 8- 10 שבועות (היקף השעות בכל קורס יישמר, ושעת ההוראה תוארך בהתאם).כל שעת הוראה שבועית סמסטריאלית תקנה נקודת זכות אחת, פרט ללימודי אנגלית ולמעט קורס אנגלית מתקדמים ב’ המקנה 2 נ”ז (בחלק מתוכניות הלימודים) .  נקודות זכות בפרקטיקום או בהתנסויות נקבעות באופן ספציפי בכל תוכנית לימודים.

האנגלית כשפה זרה כולל ספי קבלה בשפה האנגלית לתואר ראשון .

קבלת תואר בוגר במוסדות להשכלה גבוהה בישראל מותנה בהוכחת ידע באנגלית ברמה אקדמית.

בתאריך 27.2.2014 הודיעה המל”ג כי על המוסדות המלמדים לימודים אקדמיים לשנות את נהלי לימוד השפה האנגלית . כללים אלה חלים על הסטודנטים שיחלו לימודיהם במכללה בשנת הלימודים תשע”ו ואילך כמפורט להלן:

  1. הידע באנגלית למתקבלים יוערך אך ורק על ידי מבחן חיצוני : החלק האנגלי של הפסיכומטרי, אמי”ר או אמיר”ם.
  2. סטודנט נדרש להגיע לרמה של לפחות 85 בחלק האנגלית של המבחן הפסיכומטרי או במבחן אמיר”ם או ציון של 185 במבחן אמי”ר על מנת להתקבל לקורס אנגלית ברמה הבסיסית.

סטודנט אשר אינו עומד בתנאים אלה בעת הקבלה למוסד יוכל להתקבל ללימודים ובלבד שיילמד את הקורסים במקביל ללימודי האנגלית.

על הסטודנט להגיע לרמת ידע בסיסית באנגלית ( סיום בהצלחה של קורס טרום בסיסי ב’) עד סוף שנה א’, אחרת לא יורשה לעבור לשנה ב’.

סטודנט שסיים קורס אחד ועמד בתנאיו בהצלחה יוכל לעבור לרמה גבוהה יותר מבלי להבחן בבחינות חיצוניות בשנית.

סטודנט אשר חושב כי ביכולתו לדלג על קורס כי רמת הידע שלו גבוהה יותר יכול בכל שלב להבחן שוב במבחן החיצוני וסיווגו יהיה על פי הציון שנקבע לו.

  1. פטור מלימודי אנגלית יינתן מציון 134 ומעלה בחלק האנגלית של המבחן הפסיכומטרי ובמבחן אמיר”ם, או 234 במבחן אמי”ר, או מי שסיים בהצלחה רמת מתקדמים ב’.
  2. כל הסטודנטים יידרשו לסיים את חובות האנגלית עד לרמת פטור לא יאוחר מסוף השנה של השנה הקודמת לשנה האחרונה של לימודיהם.

בתארים הנמשכים שנתיים יש לסיים את לימודי האנגלית עד שני סמסטרים לפני סיום התואר, תלת שנתיים יש לסיים עד תום שנה ב’ ובתארים ארבע שנתיים יש לסיים עד תום שנה ג’. סטודנט שלא עמד במועד זה לא יורשה לעבור לשנת הלימודים הבאה.

סטודנטים שלא סיימו את חובותיהם באנגלית כנדרש , לא יורשו להירשם וללמוד בקורסי פרויקט גמר ובסמינרים עד להשלמת חובותיהם באנגלית.

רמות הלימודים:

חלוקה לרמות עפ”י ציון הבחינה שם הרמה מספר שעות לימוד
פסיכומטרי/אמיר”ם אמי”ר
134+ 234+ פטור
120-133 220-233 מתקדמים ב’ * 4 ש”ס
100-119 200-219 מתקדמים א’ 4 ש”ס
85-99 185-199 בסיסי 6 ש”ס
70-84 170-184 טרום בסיסי ב’ 6 ש”ס
50-69 150-169 טרום בסיסי א’ 8 ש”ס

 

* בחלק מתוכנית הלימודים המסיימים קורס  זה בהצלחה ,יזוכו ב 2 נ”ז החל בשנת תשע”ו.

חובת הצגת ידע מקדים באנגלית בתוכניות לתואר שני

פטורים מחובה זו:

  • מועמד שסיים תואר אקדמי ראשון במוסד אקדמי ישראלי; ולמד במסגרת התואר אנגלית אקדמית עד לרמת פטור.
  • מועמד שסיים לימודים בבית ספר תיכון ו/או למד לימודי תואר ראשון בארץ דוברת אנגלית;
  • מועמד שסיים קורס מתקדמים ב’ בהצלחה, במוסד אקדמי מוכר.

לימודי השלמה לתוכניות לתואר שני

בתוכניות לתואר שני אשר בהן נדרשים לימודי השלמה מתואר ראשון, יילמדו קורסים על-פי המפורט בידיעון התוכנית  . ציון עובר בקורסי ההשלמה לתואר שני בייעוץ חינוכי, לתואר שני בייעוץ ארגוני ולתואר שני במנהל מערכות בריאות הוא 60. קורסים אלה לא ייכללו בציון הממוצע ללימודי תואר שני.

מי שלמד קורסים אלה במסגרת תואר ראשון, יוכל להגיש בקשה לפטור מקורסים אלה על-פי המפורט בפרק ב’ ” הכרה בלימודים קודמים של המועמד”.

רישום לקורסים

הסטודנט חייב לוודא כי הוא רשום לכל הקורסים שהוא אמור ללמוד, וזאת באמצעות מערכת השעות הרשמית הנמסרת לו לאחר סיום ההרשמה והסדרת שכר הלימוד. האחריות למימוש תוכנית הלימודים היא על הסטודנט בלבד.

סטודנט לא יוכל להשתתף בקורס שאיננו רשום אליו, או שלא שילם עבורו. היה ומסיבה כלשהי הסטודנט השתתף בקורס ונבחן בו אף-על-פי שאינו רשום לקורס, או לא שילם עבורו, ציונו לא ייחשב במסגרת ציוניו לתואר, ויהיה עליו להירשם לקורס מחדש ולשלם עבורו במועד הבא שהקורס מתקיים.

נוכחות

סטודנט חייב להיות נוכח בכל מפגש (שיעור, תרגיל או סמינריון) אשר נקבע לו במסגרת סילבוס הקורס.

בדיקת הנוכחות היא באחריות המרצה.

בסמינריון יש חובת נוכחות 100%. המרצה חייב לבדוק את עובדת הנוכחות של כל סטודנט בכל מפגש שהוא מקיים.

בקורסים בהם חובת נוכחות מפורטת בסילבוס  על הסטודנט להיות נוכח בכל השיעורים אליהם נרשם, ובכל מקרה, שיעור הנוכחות לא יפחת מ-80%.

היעדרות לא מוצדקת מהשיעורים של יותר מ- 6 מפגשים בסמסטר א’ או ב’ ו- 5 מפגשים או יותר בסמסטר קיץ בתוכניות הלומדות עשרה שבועות בקיץ ולאחר 4 היעדרויות לא מוצדקות בתוכניות הלומדות 8 שבועות בסמסטר קיץ תגרום לפסילת הקורס ומתן  ציון “נכשל” והסטודנט יידרש לחזור על הקורס.​

היעדרות בנסיבות מיוחדות מחייבות אישור . ניתן לבקש אישור להיעדרות באמצעות טופס בקשות דיגיטלי/מקוון.

תקנות אלו אינן סותרות תקנות עבור אוכלוסיות מיוחדות בהתאם לחוק זכויות הסטודנט.

 

לגבי חובת הנוכחות של הסטודנטים לסיעוד

בקורסי סמינר ותקשורת בין אישית יש חובת נוכחות 100% נוכחות. נקבל היעדרות מוצדקת עד שני מפגשים בלבד.

בקורסים בהם חובת נוכחות מפורטת בסילבוס על הסטודנט להיות נוכח בכל השיעורים אליהם נרשם, ובכל מקרה, שיעור הנוכחות לא יפחת מ 70%- היעדרות מוצדקת ו/או לא מוצדקת של הקורס כך שבהיעדרויות אלו אין צורך לפנות באמצעות טופס בקשות לאישור:

בסמסטר בו מתקיימים 13 מפגשים לא תותר היעדרות של יותר מארבעה מפגשים.

בסמסטר בו מתקיימים 10 מפגשים לא תותר היעדרות של יותר משלושה מפגשים.

כל היעדרות מסיבה כלשהי מעבר לכך, תגרום לפסילת הקורס ומתן ציון “נכשל” והסטודנט יידרש לחזור על הקורס.

תקנות אלו אינן סותרות תקנות עבור אוכלוסיות מיוחדות בהתאם לחוק זכויות הסטודנט.

הנחיות לסטודנטים בRelocation  ( הצבה מחדש ) במסגרת העבודה

רקע: במספר מקרים (לא גדול) סטודנטים שהחלו את לימודיהם במכללה, נקראים ע”י החברות בהן הם עובדים לעבור למדינה אחרת. מספר פניות מגיעות אלינו על מנת לאפשר להם לסיים את חוק לימודיהם, גם בשהותם בחו”ל.

להלן כללים לסיום לימודים לסטודנטים שבאמצע לימודיהם נקראו להצבה בחו”ל:

  1. מכתב מהחברה המעסיקה כי הם הוצבו להמשך עבודה בחו”ל.
  2. הסטודנט המבקש סיים לפחות 50 אחוז מלימודיו במכללה ( לפי נז”ים).
  3. הסטודנט יתחייב להשלים בעצמו את כל חומר הלימודים ( באמצעות חומרי הקורס, עזרה מחברים ללימודים, חומרים מצולמים ככל שיהיו וכו’).
  4. הסטודנט יתחייב להגיש את כל מטלות הביניים במועד.
  5. הסטודנט יתחייב להיות נוכח בתחום המכללה בכל מועדי הבחינות הרלוונטיים (כולל מועדי ב’ ומועדים מיוחדים).

גורם מאשר: נשיא/סגן נשיא לאחר המלצת ראש התכנית.

משובי הוראה

המכללה רשאית להעביר משובי הוראה ומשובי מנהלה מידי סמסטר בקרב הסטודנטים ואנשי הסגל במכללה.

השתתפות בקורסים מעשיים: פרקטיקום, סמינרים, פרויקטים מסכמים  או התנסויות

היעדרות מפעילות חובה מותרת אך ורק באישור מוקדם ככל הניתן של ראש התוכנית, או מי שהוסמך  מטעמו.

על ראש התוכנית לאשר מועד אחר לאותה פעילות.

ראש התוכנית יעביר אישור להיעדרות המאושרת בכתב לתיק הסטודנט.

היעדרות מפעילות חובה ללא קבלת אישור מוקדם, כמוה כאי-השלמת חובות הקורס. הסטודנט לא יוכל להמשיך בלימודי קורסים הדורשים קורס זה כקורס קדם ויצטרך לחזור על הקורס.

התנסויות קליניות/ סימולציות בסיעוד:

  1. מובהר כי ההתנסות הקלינית בבתי החולים ובקהילה, הינה דרישת חובה בהתאם להוראות ודרישות משרד הבריאות ומהווה חלק בלתי נפרד מתכנית לימודי סיעוד.
  2. בהתאם להנחיות משרד הבריאות, ההתנסות תבוצע ברצף. לפיכך, סטודנט שיעדר מההתנסות הקלינית לתקופה העולה על מספר שעות המהווה בין 10%-20% מכלל שעות ההתנסות (בהתאם לשדה הקליני), בין אם מסיבה מוצדקת או לא,  יאלץ לחזור על ההתנסות. יודגש כי זו דרישה של משרד הבריאות ואינה נתונה לשיקול הדעת של המכללה.
  3. לפיכך, מובהר כי סטודנט היודע מראש על האפשרות של היעדרות מהתנסות כמפורט לעיל (חתונה, היריון, חופשה) לא יוכל לצאת להתנסות וימתין להתנסות הבאה.
  4. יודגש כי הסטודנט נדרש לעדכן את האחראי על השיבוץ להתנסות הקלינית מראש וטרם שיבוצו.
  5. ככל שהמניעה מהיציאה להתנסות של הסטודנט היא מניעה מוצדקת, תפעל המכללה לשיבוצו בהקדם האפשרי מיד עם הסרת המניעה.
  6. סטודנט שלא יעדכן מראש וישובץ להתנסות, יחוייב כספית על ביטול ההתנסות וכישלון בהתנסות בהתאם לסיטואציה
  7. סטודנט שמסרב לצאת להתנסות ו/או מבטל את השיבוץ עם קבלת ההודעה ייקח בחשבון שזה עשוי לעכב אותו בהגשה למבחן הרישוי הממשלתי.
  8. סטודנט שנעדר מיום התנסות ראשון (יום אוריינטציה) ההתנסות תפסל מיידית. הסטודנט ייאלץ לשוב על ההתנסות מחדש ויחויב כספית על התנסות חוזרת.
  9. סטודנט שמאחר ליום התנסות יותר מפעמיים במהלך תקופת התנסות אחת, ההתנסות תפסל, הסטודנט ייאלץ לחזור על ההתנסות כולה ויחויב כספית על התנסות חוזרת.
  10. על סטודנטית שנכנסה להריון לדווח לרכזת התנסויות הקליניות על מנת שהנהלת התכנית תוכל למצוא עבורה שדה קליני המותאם לנשים בהריון.
  11. על פי הנחיות משרד הבריאות סטודנטית בחודש התשיעי להריון אינה רשאית לצאת להתנסויות הקליניות (לא כולל סימולציות במכללה) עד לאחר הלידה.
  12. כללים זהים חלים על היעדרות מיום סימולציה: קישור לתקנון מרכז סימולציות https://app.tepez.co.il/f/62cf06f296a5341d390b43af/run/

חובת חיסונים לתלמידי סיעוד:

תנאי ליציאה להכשרה קלינית ראשונה ומעבר לשנה ב’ – הגשת אישור קבוע של השלמת חיסוניים

תלמידי הסיעוד במהלך לימודיהם הקליניים יהיו חשופים להידבקויות במחלות זיהומיות. מסיבה זו קבע משרד הבריאות כי עליהם להיות מחוסנים נגד המחלות הקשות החשובות נגדן קיים חיסון בטוח ויעיל, לשם מניעה.

על הסטודנט לדאוג בעצמו, באחריותו ובמימונו להתחסן בהתאם לתוכנית החיסונים הנקבעת ע”י משרד הבריאות ומתעדכנת מעת לעת. החיסונים יבוצעו במרפאות החיסונים של משרד הבריאות או בקופות החולים. חובה על הסטודנט להציג לרכזת ההתנסויות עד לסיום שנה א’ את האישור הקבוע בלבד על קבלת החיסונים (טופס של משרד הבריאות- אישור ג’).  ללא אישורים אלו, לא יוכל הסטודנט להתחיל את ההתנסויות הקליניות ולעבור לשנה ב’.

שינויים במערכת השעות

סטודנטים זכאים לבקש לערוך שינויים במערכת הקורסים שלהם בשבועיים הראשונים של כל סמסטר למעט קורסי אנגלית בהם ניתן לבקש לערוך שינוי עד שישה שבועות לפני תחילת הסמסטר.

שינוי מערכת השעות הדורש הארכת לימודים מעבר למה שנקבע לסטודנט מלכתחילה, מחייב אישור של ראש מנהל הלימודים בתיאום עם המנכ”ל,  את הבקשה יש להגיש לפני תחילת הסמסטר לרכזת התוכנית.

קורס המהווה דרישת קדם

עמידה בתנאי קדם

  1. סטודנט שלא עמד בדרישת תנאי קדם לקורס מותנה עד ליום פתיחת הקורס המותנה, אינו זכאי ללמוד בקורס זה. עם זאת, כאשר זכות הרישום לקורס מותנה איננה ברורה במועד הרישום יוכל הסטודנט להירשם ולהשתתף בקורס מותנה, על תנאי, עד לבירור הזכות. משהתבררה זכותו של הסטודנט ונמצא כי הסטודנט לא עמד בתנאי הקדם, השתתפותו בקורס תימחק, לרבות מטלות שהגיש במסגרתו.
  2. היה והסטודנט זכאי למועד מיוחד, שיתקיים לאחר תחילת הסמסטר העוקב, יוכל הסטודנט

להיבחן בקורס המותנה, אך ציונו לא יפורסם עד אשר ישלים את חובת תנאי הקדם.

  1. “קורס מותנה” – הוא קורס שהשתתפות בו מותנית בעמידה ב”תנאי קדם”; “תנאי קדם” –

פירושו קורס שעמידה בהצלחה בו מהווה תנאי לרישום לקורס המותנה.

חזרה על קורס

סטודנט שנכשל בקורס חייב לחזור על הקורס במועד הקרוב ביותר שהקורס ניתן, גם אם הקורס ניתן בתוכנית לימודים שונה משלו וזאת על-פי מערכת שתיקבע לו על-ידי מינהל הלימודים.

על הסטודנט לוודא את רישומו לקורס החוזר במועד הקרוב ביותר בו הוא מוצע.

נשירה מקורס

סטודנט שמבקש להפסיק את לימודיו בקורס לאחר תקופת השינויים, ימלא טופס מתאים. לסטודנט תיקבע תוכנית לימודים חדשה הכוללת את הקורס ממנו נשר במועד הקרוב ביותר.  היה והשינוי יגרום להארכת משך הלימודים מעבר למה שנקבע לו, יחייב  השינוי אישור של ראש מנהל הלימודים בתיאום עם המנכ”ל.

דרישות הקורסים

הרכב הציון בחלק מהקורסים כולל מטלה עיקרית ומטלת ביניים, ובחלקם מטלה עיקרית בלבד .

  • ציון עובר בכל קורס הינו  60  למעט בתוכניות הסיעוד , ציון עובר 70 בקורסי הסיעוד
  • פירוט הרכב הציון יופיע בסילבוס.

מטלה עיקרית- מבחן

  • במטלה העיקרית נדרש ציון עובר של 60 לפחות.
  • בחינות אמצע ישוקללו רק לאחר מעבר המטלה העיקרית בציון עובר.
  • ציוני הבחינות יימסרו על-ידי המרצים תוך 14 ימים קלנדריים מיום הבחינה. באם לא התקבל ציון בחינה בקורס קדם במועד, רשאים הסטודנטים ללמוד על תנאי בקורס המותנה עד לקבלת תוצאות הבחינה בקורס המקדים.
    • ציונו של הסטודנט בקורס המתקדם לא יפורסם עד להשלמת החובות בקורס הקדם.
    • פרק הזמן העומד לרשותו להשלמת חובות הקורס הראשון הינו שבעה שבועות
    • היה ונכשל בקורס הקדם – יצטרך לחזור על שני הקורסים
  • סטודנט המערער על ציון הבחינה או סטודנט הניגש למועד ב’, רשאי ללמוד על תנאי עד להחלטה לגבי הציון הסופי בקורס.
  • זכותו של כל סטודנט להיבחן במועד ב’ של בחינות הסיום בקורסים בין אם נכשל /לא ניגש למבחן ובין אם  מעוניין לשפר ציון. סטודנט שקיבל ציון מעל לציון העובר,  בבחינת סיום בקורס במועד א’ וייבחר לגשת למועד ב’ יתבטל ציונו ממועד א’ והציון הקובע יהיה הציון שהשיג במועד ב’. רישום למועד ב’ לשיפור ציון מתבצע בפורטל הסטודנט.
  • זכותו של סטודנט לערער על ציון הבחינה בקורס תוך שלושה ימים מיום חשיפת הבחינה שנקבע על ידי המכללה. ערעור משמעותו בדיקה מחודשת של הבחינה ע”י המרצה. מובהר כי עצם הגשת הערעור משמעותה ביטול הציון שניתן ובדיקה מחודשת של מחברת הבחינה על ידי המרצה כאשר הציון שיקבע על ידי המרצה (בין אם גבוה או נמוך יותר) הוא הציון שירשם בגיליון הציונים של הסטודנט.
    הערעור יוגש באמצעות טופס ערעור מקוון.
  • נשיא המכללה וראש התכנית, רשאים בהחלטה משותפת, ולאחר עריכת בירור מקיף לפסול בחינה בשל אי סדרים במהלכה או בשל  ציונים בלתי סבירים.

מטלת ביניים – מבחן

  • סטודנט שלא ניגש למועד א’ של מבחן האמצע המהווה פחות מ- 30% יוכל לגשת למועד ב’  רק אם יקבל אישור מראש בעקבות ארוע מזכה. בקשה ניתן להגיש באמצעות טופס מקוון במערכת הבקשות.
  • במבחן אמצע בהיקף של 30% מהציון ומעלה יכול הסטודנט לגשת למועד ב’ במקרה של אי הגעה/כישלון/שיפור ציון ללא צורך באישור.
  • זכותו של סטודנט לערער על ציון הבחינה בקורס תוך שלושה ימים מיום חשיפת הבחינה שנקבע על ידי המכללה. ערעור משמעותו בדיקה מחודשת של הבחינה ע”י המרצה. מובהר כי עצם הגשת הערעור משמעותה ביטול הציון שניתן ובדיקה מחודשת של מחברת הבחינה על ידי המרצה כאשר הציון שיקבע על ידי המרצה (בין אם גבוה או נמוך יותר) הוא הציון שירשם בגיליון הציונים של הסטודנט.
    הערעור יוגש באמצעות טופס ערעור מקוון. סטודנט שקיבל ציון מעל לציון העובר, בבחינת האמצע בקורס במועד א’ וייבחר לגשת למועד ב’ יתבטל ציונו ממועד א’ והציון הקובע יהיה הציון שהשיג במועד ב’.
  • נשיא המכללה וראש התכנית, רשאים בהחלטה משותפת לפסול בחינה בשל אי סדרים במהלכה או בשל  ציונים בלתי סבירים.

סטודנט שנפסל בבחינת האמצע בשל עבירת משמעת לא יקבל מועד נוסף לבחינת אמצע זו.

מטלה עיקרית – עבודה

  • עבודות יוגשו בתאריך שנקבע על-ידי מינהל הלימודים ופורסם בפורטל הסטודנט ו/או במודל. אי הגשת עבודה במועד ללא אישור דינה כדין כישלון בקורס. מועד מיוחד להגשת עבודה – רק באישור מראש.
  • מועדי הגשת עבודות הסיום בקורסים יפורסמו בלוח הבחינות בפורטל, ובדיקתן תסתיים בתוך 21 ימים קלנדריים מיום ההגשה שפורסם. בדיקת עבודות סמינריוניות תעשה בתוך 30 ימים קלנדריים מיום סיום הקורס או ממועד הגשת העבודה/הרחוק מביניהם.
  • ניתן לערער על עבודה עד שלושה ימים מיום פרסום הציון או מהמועד בו זמינה העבודה למסירה לסטודנטים המאוחר מביניהם.
  • לא ניתן לשפר ציון במטלה עיקרית עבודה.
  • אי הגשת עבודה, ללא אישור, דינה כדין כישלון בקורס ותחייב את הסטודנט לחזור על הקורס.
  • במקרה של כישלון בעבודה, ניתן לקבל מועד ב’ ולהגיש עבודה בנושא חדש. נושא העבודה ומועד ההגשה ייקבעו על ידי הרכזת בתיאום עם ראש התוכנית והמרצה.
  • במקרה של כישלון בסמינר או בפרויקט גמר לא יתאפשר מועד ב’ (לא תתאפשר הגשה חוזרת של העבודה או הגשה של עבודה חדשה) ויחייב את הסטודנט לחזור על הקורס.
  • מנהל הלימודים ישמור עבודות נבחרות של הסטודנטים לצורך מעקב אחר הפעילות האקדמית.

מטלת ביניים – עבודה

  • מתן ציונים על עבודות ותרגילים במהלך הסמסטר תיעשה תוך 14 ימים קלנדריים מיום ההגשה שנקבע כמועד האחרון להגשה. אין מועד נוסף להגשה.
  • ניתן לערער על עבודה עד שלושה ימים מיום פרסום הציון או מהמועד בו זמינה העבודה למסירה לסטודנטים המאוחר מביניהם.
  • רק במקרה של כישלון בעבודה בהיקף של 30% מהציון ומעלה, ניתן לקבל מועד ב’ ולהגיש עבודה בנושא חדש. נושא העבודה ומועד ההגשה ייקבעו על ידי הרכזת בתיאום עם ראש התוכנית והמרצה.
  • לא ניתן לשפר ציון במטלת ביניים עבודה.
  • אי הגשת עבודה, ללא אישור, אינה מאפשרת הגשת עבודה חדשה.

סדרי מבחנים

לפני תחילת שנת הלימודים יפורסם לוח בחינות, מועדי ב’ של בחינות ותאריכי הגשת עבודות. הנהלת המכללה שומרת לעצמה את הזכות לקיים את הבחינות על-פי צורכי המערכת, ולאו דווקא בימי הלימוד שנקבעו לקורסי הסטודנט. ייתכנו שינויים אשר יפורסמו לסטודנטים. צורת ההיבחנות היא פררוגטיבה של ראש התכנית והמרצה. בחינה יכלה להיות פרונטאלית, מקוונת ובמקרים מסוימים אף בחינה בע”פ.

על הסטודנט מוטלת האחריות לבדוק ולוודא את מועדי הבחינות אשר יפורסמו בפורטל הסטודנט, ולעקוב אחר השינויים המתפרסמים.

מידע על חדרי הבחינות וחלוקת הנבחנים בין החדרים יפורסם על לוח המודעות /בפורטל הסטודנט ובאפליקציה ביום הבחינה. נבחנים ייכנסו לחדר הבחינה לפי הוראות המשגיח. על הנבחנים להציג תעודה מזהה הכוללת שם מלא, מספר ת.ז. ותמונה, בהתאם להנחיות המשגיחים. סטודנט שאינו מופיע ברשימת הנבחנים, אינו זכאי להיבחן. על הסטודנט לציית להוראות המשגיח במשך כל הבחינה. הנחיות לגבי התנהגות במהלך הבחינות מפורטות  בהמשך.

סטודנט רשאי להיבחן ו/או להגיש עבודה ו/או לקבל ציון סופי בקורס רק אם עמד בתנאים הבאים:

  1.  עמד בכל מטלות הקורס;
  2. עמד בדרישות הנוכחות בקורס;
  3. עמד במחויבויות הכספיות שלו למכללה.

מועדים מיוחדים

ניתן לבקש אישור להיעדרות מאחד ממועדי הבחינות בתנאים הבאים – לפי הכללים הרשומים בסעיף בקשות סטודנטים:

  1. שירות מילואים
  2. אשפוז או ביקור במיון ו/או אשפוז וזאת ביום הבחינה או ביום הקודם לה
  3. לידה
  4. חג של אחת מהדתות
  5. אבל מדרגה ראשונה
  6. יציאה לשליחות מטעם הסוכנות היהודית
  7. סטודנט שאמור להבחן ב-2 בחינות באותו יום, או יום אחר יום – עליו לתאם מול רכזת התוכנית לאיזו בחינה ייגש.
  8. חתונה- יום החתונה של הסטודנט או קרוב מדרגה ראשונה
  9. נסיבות מיוחדות

סטודנט שקיבל אישור מיוחד לאחר שהבחינה התקיימה ייבחן במועד הבא בו מתקיים הקורס בהתאם לשיקולי הנהלת התוכנית.

את הבקשה יש להעביר באמצעות טופס מקוון במערכת הבקשות עד שלושה ימים ממועד הבחינה המקורי. יש לצרף לבקשה את כל המסמכים המעידים על הבעיה. בקשה ללא מסמכים לא תטופל.

ככלל, רכזת התכנית תתאם את מועדי הבחינה עד לשבוע השביעי בסמסטר העוקב (למעט לידה ו/או שמירת היריון/מילואים) .

בתוכניות הסיעוד מועדי בחינה מיוחדים ייקבעו עד לשבוע השלישי בסמסטר העוקב (למעט לידה ו/או שמירת היריון/מילואים)

במידה וסטודנט לא הגיע למועד המיוחד שנקבע לו על ידי הרכזת ציונו בבחינה יהיה 0 (נכשל) והוא לא יוכל להבחן במועד אחר.

סטודנט שקיבל אישור מיוחד לאחר שהבחינה התקיימה ייבחן במועד הבא בו מתקיים הקורס בהתאם לשיקולי הנהלת התוכנית.

התנהגות במהלך הבחינות

טוהר הבחינה הוא ערך חשוב שהמכללה מבקשת להבטיח, וזאת בשיתוף הסטודנטים: הסטודנט מתבקש לקרוא בעיון את ההוראות וההנחיות לשמירה על נוהלי הבחינה ולהקפיד על ביצוען. המשגיחים שהתמנו על-ידי המכללה פועלים בשמה לצורך השגחה בבחינות. הנבחן חייב לציית להוראות המשגיחים ולקיים כלשונה כל החלטה של המשגיחים בעת הבחינה.

הסטודנט מתבקש להגיע לבחינה כרבע שעה לפני שעת הבחינה. סטודנט לא יורשה להיכנס לבחינה  באיחור.

  • סטודנט לא יוכל להיבחן ללא הצגת  תעודה הכוללת שם מלא, תמונה ומספר ת.ז.
  • סטודנט לא יוכל להיבחן אם שמו אינו מופיע ברשימת התלמידים הרשאים להיבחן.

בהיכנסו לחדר הבחינה, הסטודנט מתבקש להניח את תיקו , מעילו, וכל חומר שאינו מצוין כמותר לשימוש במבחן במקום המיועד לכך. (הכוונה, בין השאר, לפריטים הבאים: יומנים אלקטרוניים, מחשבים ניידים, איתוריות, טלפון סלולארי, חומר רלוונטי בכיסים, קלמרים וכדומה).

צוות מנהל ו/או המשגיחות רשאי לבקש מסטודנט להסיר כובע/כיסוי ראש לפני ו/או במהלך הבחינה לפי שיקול דעתם.

במידה והפריטים שהוזכרו לעיל  ימצאו בידי הנבחן במהלך הבחינה , תחשב כהפרת משמעת  במהלך  הבחינה, והדבר ישמש כעילה לפסילת המבחן, גם אם לא נעשה בהם שימוש.

הסטודנט מתבקש לרשום את שמו ומספר תעודת הזהות שלו באופן ברור על המחברת/שאלון /דף התשובות במקום המיועד לכך. מחברת הבחינה תימסר לבודק ללא סימני זיהוי אלה.

טיוטה יש לכתוב אך ורק בעמוד הימני הפנימי במחברת הבחינה, ולציין באופן ברור ומודגש כי מדובר בטיוטה. אין לתלוש דף ממחברת הבחינה. לא ניתן להשתמש כטיוטה בדפי טיוטה, למעט המחברת שניתנה לסטודנט בבחינה.

על הנבחן לצרף את שאלוני הבחינה למחברות הבחינה. אין להוציא שאלונים מחדר הבחינה, אין להעתיק שאלות ו/או לצלם את השאלונים ואין לכתוב עליהם. יש להחזיר בתום הבחינה את כל החומר שנמסר לסטודנט, גם אם לא נעשה בו שימוש.

בבחינות המוגדרות כבחינות עם חומר פתוח, אין להעביר בשום אופן חומר מסטודנט לסטודנט. יש לדאוג לחומר עזר, כמצוין על טופס הבחינה, לפני הבחינה, לא במהלכה. סטודנט שיעביר חומר, גם במבחן עם חומר פתוח – ישמש הדבר כעילה לפסילת המבחן שלו ושל מקבל החומר.

סטודנט יכול להיכנס עם מילון עברי-ערבי, עברי-רוסי, עברי- אנגלי,עברי-עברי וכדומה לבחינות. ניתן להשתמש במילונים אלקטרוניים המאושרים במשרד החינוך בלבד, ללא חיבור לרשת אלחוטית. המכשיר צריך להיות מושתק על מנת לא להפריע לנבחנים. מי שלא ישתיק את הקול במילון לא יוכל להשתמש בו.לא ניתן להעביר את המכשיר בין הנבחנים. המשגיח בבחינה רשאי לבדוק שאין הערות בכתב יד בתוך המילון המודפס.

סטודנט חייב לציית לכל הוראות המשגיח, לרבות הוראות בנושא מקום ישיבתו. בכל מקרה של סירוב להיענות להוראת משגיח בכל נושא לרבות מקום הישיבה, רשאי המשגיח לסמן X על טופס הבחינה ולדווח על כך. הדיווח יועבר לממונה על המשמעת שיחליט אם לזמן את הסטודנט לדיון משמעתי.

דיבור או העתקה ,בשעת בחינה מהווים הפרה משמעותית של הבחינה אשר יכולים להביא  לפסילתה.

סטודנט המבקש לוותר על זכותו להבחן יוכל לעשות זאת רק כעבור 30 דקות לפחות  אחרי חלוקת השאלונים, ובכל מקרה לא יהיה רשאי לחזור לאולם הבחינה. עליו להחזיר למשגיחים את השאלון ומחברת הבחינה. במקרה זה, ציונו בבחינה יהיה נכשל.

כל מי שקיבל שאלון בחינה, ייחשב הדבר כאילו השתתף בבחינה במועד שבו התקיימה, אפילו אם החזיר את  מחברתו בלי לכתוב בה דבר. המחברת תוחזר יחד עם שאלון הבחינה.  במקרה זה, ציונו יהיה נכשל .

אין לעשן בחדר הבחינה, ואין לצאת להפסקת עישון.

יציאה באישור המשגיח תדווח בדו”ח הבחינה וחייבת בליווי משגיח נוסף. יציאה לשירותים תתאפשר בתום השעה הראשונה של הבחינה ועד שעה וחצי מתחילת הבחינה, כל סטודנט יוכל לצאת לשירותים פעם אחת בלבד. חל איסור  יציאה מחדר הבחינה למעט סטודנט שמסר את הבחינה או סטודנט בעל אישור מיוחד מדיקאן הסטודנטים (על הסטודנט להציג את האישור בפני המשגיח לפני תחילת הבחינה)

סטודנטים המחזיקים באישור לתוספת זמן בבחינה אשר ניתן להם על ידי רכזת הנגישות, יציגו את האישור למשגיחות לפני תחילת הבחינה.

יודגש כי ההוראות המפורטות בתקנון זה באות להוסיף לרשום בתקנון המשמעת של המכללה ולא לגרוע ממנו. בכל מקרה של סתירה שתתעורר, ההכרעה תהיה על פי ההוראה המשמרת בצורה הטובה ביותר את טוהר הבחינות במכללה.

פרסום ציונים ודיווח

ציונים סופיים בקורס יפורסמו תוך שבועיים  ממועד הבחינה הסופית של הקורס. פרסום ציוני עבודות יהיה בהתאם להיקף העבודה. הפרסום יתקיים בפורטל הסטודנט. לא יינתנו ציונים בטלפון או בעל-פה. באחריות  הסטודנט להתעדכן בציוניו. במידה וסטודנט לא יקבל ציון לגבי מטלה שהגיש (לאחר פרסום הציונים), מוטלת עליו החובה לפנות מידית לרכזת התוכנית לבירור הנושא.

היה ולא הסתיימה בדיקת המבחנים על-פי המפורט בסעיף “דרישות הקורסים”, רשאים הסטודנטים ללמוד על תנאי בקורס המותנה עד לקבלת ציון בקורס שבו נערכה הבחינה.

לראש התכנית קיימת הזכות לזמן סטודנטים באופן רנדומלי ו/או לפי שיקול דעתו להגן על הציון.

הציונים המפורסמים בפורטל הסטודנט הינם ציונים סופיים, אלא אם צוין אחרת. בכל מקרה הציון הקובע הוא הציון שנמסר על-ידי המרצה למנהל הלימודים בכתב.

ערעור על ציון

סטודנט המבקש לערער על ציון הבחינה זכאי ללמוד על תנאי עד להחלטה על ערעורו. ניתן לערער על ציון  עד שלושה ימים מיום החשיפה.

ניתן לערער על עבודה עד שבוע מיום פרסום הציון או מהמועד בו זמינה העבודה למסירה לסטודנטים המאוחר מביניהם.

בתום תקופת הערעור ייגרסו המבחנים, מחברות הבחינה והעבודות.

זכותו של סטודנט לערער על ציון הבחינה למרצה הקורס באמצעות טופס ערעור מקוון. ערעור, משמעותו בדיקה מחודשת של הבחינה על-ידי המרצה וביטול הציון שניתן בבדיקה הראשונה. התלמיד יידרש לחתום ולאשר בטופס הבקשה לערעור כי ידוע לו שהציון שקיבל מתבטל לקראת הבדיקה החוזרת על-ידי מרצה הקורס.

ערעור הסטודנט בכתב למרצה ייעשה על גבי “טופס ערעור” מקוון אשר יעבור לרכזת התכנית, שתעבירו להתייחסות למרצה הנוגע בדבר.

המרצה יעביר את תשובתו בכתב על גבי הטופס לרכזת התכנית תוך שלושה ימי עבודה  אשר תדאג ליידע את הסטודנט.

לאחר קבלת התשובה מהמרצה, הסטודנט רשאי לפנות בכתב, לראש התוכנית על גבי הטופס שנמסר לו כתשובה, בלוויית נימוקים רלבנטיים לחומר הבחינה. ראש התוכנית יבחן את הערעור על-פי האינפורמציה אותה קיבל הן מהמרצה והן מהסטודנט.

ציון חסר

סטודנט שהציון הסופי שלו בקורס אינו מופיע  ברשימת הציונים  הסופיים של הקורס המתפרסמת באתר, חייב לפנות לרכזת כדי לברר את מהות הבעיה.

משמעות הציון נכשל

ציון נכשל ניתן לסטודנט אשר לא עמד בדרישות הקורס. הסטודנט יחויב לחזור על הקורס. הציון הנכשל הקודם לא ישוקלל בממוצע הציונים הסופי.

על הסטודנט לוודא את רישומו לקורס החוזר במועד הקרוב ביותר בו הוא מוצע.

ערעור על ציון בהתמחות מעשית

כחלק מתוכנית הלימוד משתתפים הסטודנטים בהתמחות מעשית, בסיומה מוענק להם ציון על ידי יועץ- מאמן/מדריך קליני במסגרת ההתמחות.

מובהר כי לאור אופייה של ההתמחות המעשית, והעובדה כי הציון ניתן על סמך התרשמות אישית של האחראי, ללא יכולת לבחון את הציון על פי מדדים קבועים וכמותיים, לא ניתן לערער על ציון בהתמחות מעשית. יחד עם זאת, תתאפשר פנייה אל ראש התוכנית על ידי סטודנט שלהבנתו הציון שניתן לו אינו תואם את ביצועיו. ראש התוכנית יאזין לטיעוני הסטודנט ובהתאם להתרשמותו ושיקול דעתו הבלעדי, תעמוד לו האפשרות, אך לא החובה, לבחון את הנושא מול היועץ-מאמן/מדריך קליני.

לאחר בירור שיערך, ו/או החלטת ראש התוכנית שלא לערוך בירור מול האחראי בהתמחות ירשם הציון כציון סופי.

חזרה על קורס לשיפור ציון

סטודנט יוכל להירשם לקורס חוזר על מנת לשפר ציון רק אם הקורס לא מהווה דרישת קדם לקורס אחר שכבר נלמד.

סטודנט שיבקש לשפר ציון בקורס שהוא דרישת קדם יצטרך לפנות לראש התכנית ולבקש אישור מיוחד וזה יינתן רק בסמסטר האחרון ללימודיו בתואר.

בכל מקרה על הסטודנט לעמוד בכל מטלות הקורס והנוכחות. הציון האחרון הוא הקובע.

במקרה של קורס חוזר לשיפור ציון, סטודנט יוכל להודיע על ביטול הקורס ולוותר על הזכות לשפר ציון כל עוד לא ניגש לבחינה.

כישלון בקורסים

קורסי תואר ראשון ושני (למעט תכניות הסיעוד)

סטודנט אשר נכשל בקורס שלוש פעמים או יותר, יורחק מהלימודים ( למעט תכניות הסיעוד). מקרים חריגים יידונו על-ידי ועדת הסטטוס המוסדית. ראו התייחסות לנושא בפרק ז’,  “הפסקת לימודים”.

כישלון בקורסים בתוכניות הסיעוד:

סטודנט אשר נכשל בשלושה קורסים או יותר, או סטודנט שנכשל פעמיים באותו קורס, יורחק מהלימודים.

סטודנט שנכשל פעמיים באותה התנסות קלינית ו/או שני כישלונות בהתנסויות קליניות שונות במהלך הלימודים (גם במידה ועבר בפעם השנייה בהצלחה) יורחק מהלימודים.

מקרים חריגים יידונו על-ידי ועדת הסטטוס המוסדית. ראו התייחסות לנושא בפרק ז’,  “הפסקת לימודים”.

בקשות סטודנטים

בקשות סטודנטים בנושאים הבאים יטופלו במנהל הלימודים במסגרת תוכנית הלימודים. הפנייה באמצעות טופס בקשות מקוון.

  • מחלה
  • היעדרות משיעורים
  • טיפולי פוריות, היריון ולידה
  • מילואים
  • אירועים משפחתיים
  • אבל
  • חגים

טיפולי פוריות , הריון ולידה

סטודנטית בהריון, בשמירת הריון או בחופשת לידה המעוניינת ליהנות  מהזכויות המוגדרות ע”י המל”ג תפנה באמצעות טופס בקשות מקוון בצרוף מסמכים רלוונטיים.  .

מילואים

סטודנט המשרת  בשירות מילואים יגיש אישור על קיום שירות מילואים – טופס 3010 תוך שבוע מקבלתו. במקרה של צו מידי (חירום) הוא יוגש במועד הראשון שהסטודנט חוזר ללימודים.

אישורים להתאמות יינתנו  על פי הכללים הנהוגים בחוק זכויות הסטודנט. האישור יותנה בהצגת אישור ביצוע מילואים בפועל.

נוהל מעורבות חברתית/שירות מילואים

המכללה האקדמית רמת גן מקדמת תכניות לחיזוק החברה האזרחית ופועלת להגברת המעורבות וההשפעה של סטודנטים וסגל המכללה על החברה בישראל.

לפי חוק עידוד מעורבות סטודנטים בפעילות חברתית וקהילתית (תשע״ח)  סטודנט יהיה זכאי ל-2 נ״ז  פעם אחת במהלך לימודיו לתואר אקדמי ראשון בעבור אחת מהפעילויות הבאות:

ביצוע שרות מילואים  פעיל

פעילות חברתית וקהילתית

פטור של 2  נ״ז בגין מילואים או בגין פעילות חברתית יינתן במקום קורס של 2 נ״ז על חשבון קורסי הבחירה  או קורס אחר על פי שיקול דעתו של ראש התכנית.  לא יינתן פטור משכר לימוד בגין פטור זה. יש לפנות לרכזת דיקאן הסטודנטים.

מצבים אחרים המקנים זכויות לסטודנט:

על הסטודנט לפנות באמצעות טופס בקשות מקוון בצרוף מסמכים רלוונטיים.

אבל משפחתי מדרגה ראשונה

סטודנט זכאי להכרה בשבעה ימי היעדרות בשל ימי אבל על קרוב משפחה מדרגה ראשונה.

מחלה – אשפוז:

סטודנט אשר אושפז יודיע על כך תוך שלושה ימי עבודה מיום השחרור מבית החולים בצרוף אישור אשפוז.

  1. לגבי מבחנים- ראו התייחסות בתקנון זה לעיל.
  2. לגבי מטלות שאינן מבחן כגון :

מטלות אמצע קורס – סטודנט יהיה חייב להגישן תוך שבועיים מסיום האשפוז.

עבודה מסכמת בקורס – סטודנט יהיה חייב להגישה תוך שלושה שבועות מסיום האשפוז.

האמור לעיל, כפוף לכשירותו של הסטודנט לאחר שחרורו מאשפוז. בכל מקרה של אי כשירות תערך בחינה ספציפית של מצבו ויקבעו מועדים הרלוונטיים ביחס לאותו הסטודנט.

מחלה – ללא אשפוז

סטודנט אשר נעדר מלימודים עקב מחלה שלא חייבה אשפוז, ומבקש התחשבות בנוגע לחובותיו, יעביר אשור רפואי הכולל המלצה מרופא מטפל לתאריכי היעדרותו מלימודים לא יאוחר משלושה ימי עבודה ממועד המחלה ויציין את הסיבה לבקשתו להכיר במחלה

בכל המצבים להלן הסטודנט יעביר בקשה מנומקת באמצעות טופס בקשות מקוון:

  • מחלת ילד או בן משפחה מקרבה ראשונה
  • היעדרות עקב נסיעה בתפקיד– הבקשה תועבר לפני מועד הנסיעה
  • נסיבות מיוחדות, שאינן מפורטות בתקנון, ואשר בגינם מבקש הסטודנט אישור להיעדרות מעבר ל-20% המותרים, דחייה בהגשת עבודה או דחייה במבחן.
  • חתונה – יום החתונה של סטודנט או קרוב מדרגה ראשונה יוכר כיום היעדרות מעבר ל- 20% המותרים. כאשר מדובר בחתונת של הסטודנט יוכר גם היום למחרת החתונה כיום היעדרות מעבר ל- 20% המותרים. היעדרות בגין אירועים נוספים הקשורים לחתונה יכללו ב- 20% המותרים.

מענה לבקשות יינתן תוך שבעה ימי עבודה.

פרק ה’ תנאי מעבר משנה לשנה

לא ניתן לסיים לימודים עם כישלון בקורס חובה כלשהו. כישלון בקורס המהווה דרישת קדם ימנע את לימודי הסטודנט בקורס הדורש ציון מעבר בקורס שבו נכשל.

ממוצע ציונים לתואר ראשון

תנאי המעבר משנה לשנה הינו ממוצע ציונים של  65 בלימודי תואר ראשון למעט  בתוכניות הסיעוד, מדעי המחשב ובתכניות הדו חוגיות בניהול, משאבי אנוש, כלכלה, חברה והתנהגות ויזמות וחדשנות שבהן הציון הממוצע הנדרש הינו 70. הציון יחושב על-פי שקלול נ”ז הנדרשות לתוכנית הלימודים. סטודנט בעל ציון שנתי נמוך מהממוצע הנדרש יוכל לפנות לוועדת הסטטוס המוסדית בבקשה להציג בפניה נסיבות מיוחדות המצדיקות להבנתו העברתו לשנת הלימודים הבאה בתנאים כפי שיקבעו על ידי הועדה, ככל שיקבעו, בהתאם לשיקול דעתה המוחלט.

מצבו האקדמי של סטודנט ומניין הנכשלים ייבחן מידי סמסטר.

ממוצע ציונים לתואר שני

  • בתואר שני במנהל מערכות בריאות נדרש  ממוצע ציונים של 70 ומעלה.
  • בתואר שני בייעוץ חינוכי נדרש ממוצע ציונים של 75 ומעלה.
  • בתואר שני בטכנולוגיות למידה דיגיטאלית נדרש ממוצע ציונים של 70 ומעלה.
  • בתואר שני בניהול השינוי וייעוץ ארגוני נדרש ממוצע ציונים של 70 ומעלה.

פרק ו: דרישות לסיום הלימודים

ציון סיום הלימודים לתואר הינו הממוצע הנדרש במעבר משנה לשנה (ראה בפרק ה’).

סטודנט אשר נכשל בקורס במסגרת הממוצע הנדרש למעבר משנת לימודים אחת לבאה

עליו לחזור וללמוד  בקורס שבו נכשל. לא ניתן לסיים לימודים עם כישלון בקורס חובה כלשהו. כישלון בקורס המהווה דרישת קדם ימנע את לימודי הסטודנט בקורס הדורש ציון מעבר בקורס שבו נכשל.

סיום לימודים בהצטיינות יתרה יינתן לעד 5%  מהתלמידים ומותנה בציון ממוצע של 95 ומעלה.

סיום לימודים בהצטיינות יינתן לעד 10% מהתלמידים (כולל התלמידים שסיימו לימודיהם בהצטיינות יתרה) ומותנה  בציון ממוצע של 90 ומעלה.

זכאות לתואר מותנית בסיום החובות האקדמיים , חובות כספיים וחובות ספרייה.  מכתב זכאות יימסר לבוגר על-ידי מינהל הלימודים. הדיפלומה תימסר בטקס הסיום, במועד שיקבע על ידי המכללה ו/או תימסר במינהל הלימודים לבוגר שלא התייצב בטקס עד למועד שימסר מראש לבוגרים. לאחר מועד זה הדיפלומה תיגרס וניתן יהיה לקבל עותק סרוק בלבד.

בכל מקרה, הדיפלומה לא תישלח בדואר.

פרק ז: הפסקת לימודים

הפסקת לימודים יזומה על-ידי המכללה

הפסקת לימודים לסטודנט תישקל בנסיבות הבאות:

  1. הסטודנט לא עמד במטלות האקדמיות שנקבעו.
  2. הסטודנט לא עמד בהתחייבויות כספיות כלפי המכללה.
  3. הסטודנט עבר על כללי המשמעת, והתקבלה החלטה על הפסקת לימודיו (כמפורט בתקנון המשמעת).

סטודנט שהופסקו לימודיו בשל אחת מהסיבות לעיל או מכל סיבה אחרת בהתאם לתקנוני המכללה , יקבל על כך הודעה בכתב מהגורם המוסמך.

לעניין ההיבטים כספיים של הפסקת הלימודים -ראה פרק שכר לימוד, בתקנון זה.

הפסקת לימודים וחידושם לפי בקשת הסטודנט

סטודנט\נרשם המבקש להפסיק לימודיו, חייב להודיע על כך למכללה באמצעות מילוי טופס ביטול לימודים מקוון. את הקישור לטופס ניתן לקבל מרכזת הלימודים. רק פנייה באמצעות טופס מקוון תיחשב כביטול לימודים בתוקף.

סטודנט שהפסיק את לימודיו ומבקש לחדשם, ימלא טופס מועמדות כמו מועמד חדש ללימודים וישלם דמי הרשמה.

תוכנית הלימודים לתואר של הסטודנט החוזר ללימודים תהיה התוכנית התקפה בזמן חזרתו ללימודים.

אישור חזרתו של סטודנט ללימודים יהיה על-פי החלטת ועדת הסטטוס.

פרק ח: דיקאן הסטודנטים

דיקאן הסטודנטים עוסק בבעיות אישיות של סטודנטים הנוגעות לפעילות האקדמית שלהם.

אחת לסמסטר ידווח דיקאן הסטודנטים לוועדת הוראה ולהנהלה על פעילותו.

הנושאים  בתחום טיפולו ואחריותו של דיקאן הסטודנטים :

  • שמירה על זכויות הסטודנט המגויס למילואים (כפוף לחוק זכויות הסטודנט והנחיות המל”ג)
  • טיפול בנושאים הקשורים בטיפולי פוריות, הריון ולידה (בכפוף להנחיות המל”ג וחוק הזכויות לגבי הריון ולידה)
  • טיפול בבעיות אקדמיות הנובעות ממצב בריאותו של הסטודנט, או בני משפחתו ( בכפוף לכללים שיקבעו מעת לעת על ידי ועדת ההוראה ושיקול דעתו)
  • טיפול בבעיות אקדמיות הנובעות ממצבים אחרים של הסטודנט. ( בכפוף לכללים שיקבעו מעת לעת על ידי ועדת ההוראה ושיקול דעתו)
  • התאמות נגישות
  • קיום מדיניות “דלת פתוחה” להקשבה לכל בעיה או שאלה שרוצה הסטודנט להעלות בפני דיקאן הסטודנטים .
  • משמש כנציב קבילות הסטודנטים.

נוהל התקשרות עם דיקאן הסטודנטים:

ניתן לפנות לדיקאן הסטודנטים בכתב למייל:  d.ac@iac.ac.il

תיקו של הסטודנט יהיה גלוי בפני  דיקאן הסטודנטים אשר יוכל  לבקש מידע מגורמים נוספים במכללה לצורך דיון בבקשת הסטודנט.

התאמות נגישות אישיות בשל מגבלה פיזית, חושית, נפשית או קוגניטיבית

תלמיד המבקש לקבל התאמת נגישות אישית בלימודים ובהיבחנות לרבות הנגשת חומר הלימודים ולרבות הנגשת סביבת הלימוד יידע את המכללה בדבר הצורך בהתאמות נגישות אישיות וימלא בקשה לאחראית לקביעת התאמות לפי טופס המפורסם באתר המכללה – כניסה לטופס

לבקשה יצרף המבקש תיעוד מעודכן בדבר היותו אדם עם מוגבלות וכן לגבי צרכיו למתן ההתאמות; כמו כן יצרף המבקש מסמכים נוספים הנוגעים לעניין, בהתאם לבקשת האחראית לקביעת התאמות;

המבקש רשאי לצרף המלצות על התאמת נגישות מסוימת שנתן מורשה נגישות או כל מסמך אחר הנוגע לבקשה.

החלטת האחראית לקביעת התאמות תהיה מנומקת ובכתב, ובכלל זה התייחסות לדחיית המלצות שהביא התלמיד, ותינתן בתוך 30 ימים מיום הגשת הבקשה.

ערר

על החלטת האחראי לקביעת ההתאמות רשאי המבקש לערור לפני ועדת ערר, בתוך 15 ימים מיום שנודע לו עליה.

מבקש המעוניין להופיע לפני הוועדה יגיש על כך בקשה בכתב ויופיע לפניה במועד ובמקום שתקבע הוועדה, והמבקש רשאי לבוא עם אדם מטעמו.

החלטת ועדת הערר תהיה מנומקת ובכתב ותינתן למבקש לא יאוחר מ– 30 ימים מיום הגשת הערר.

התאמות בבחינות

סטודנט יכול לפנות ולבקש התאמות למבחנים בכפוף להמצאת אבחון:

  • א. אבחון יתקבל אם נעשה באחד מהמקומות בהם מכירה המכללה. סטודנטים המבקשים התאמות בבחינות עקב לקויות למידה (למשל דיסגרפיה, דיסלקציה, דיסלקוליה וכדומה) נדרשים להציג חוות דעת המבוססת על אבחון מת”ל (מערכת תפקודי למידה) שבוצע על ידי מכון שמוכר ע”י המרכז הארצי לבחינות והערכה.
  • ב. כאבחון תקף יחשב אבחון שנעשה בחמש השנים האחרונות על ידי מאבחן מוכר כהגדרתו בחוק זכויות תלמידים עם לקות למידה במוסדות על-תיכוניים. האבחון יכלול המלצות מנומקות לגבי ההתאמות בדרכי היבחנות בהתאם לקשיים שנמדדו.
  • ג. המבקשים התאמות בבחינות עקב הפרעת קשב וריכוז (ADD, ADHD) נדרשים להציג אחד משלושת המבדקים: TOVA / BRC / MOXO המלווה בחוות דעת של נוירולוג או פסיכיאטר והכוללת בתוכה המלצות להתאמות בבחינות.
  • ד. המבקשים התאמות בבחינות עקב בעיות רפואיות ו/או תפקודיות נדרשים להציג חוות דעת רפואית של רופא מומחה (מומחה לבעיה הרפואית), אשר תכלול סיכום של תוצאות הבדיקה ופירוט של ההתאמות המומלצות.

המכללה תאפשר התאמות נגישות בבחינה בהתאם להמלצות האבחון וממצאיו ובכפוף לאישור רכזת נגישות פרט. אין המכללה מתחייבת לקבל את המלצות מכוני האבחון/רופאים מומחים ועוד. מקרים חריגים ידונו ע”י אחראית לקביעת התאמות נגישות במרכז התמיכה.

את הבקשה לקבלת התאמות נגישות בבחינות יש להעביר עד חודש לפני תום הסמסטר ו/או מועדי הבחינות (המוקדם מהשניים).

יש להגיש את הבקשה בטופס מקוון :

https://iac.ac.il/it/dean/

עולים חדשים

אחראית לקביעת התאמות נגישות יכולה לאשר תוספת זמן במבחנים  לסטודנטים עולים חדשים הנמצאים בארץ מתחת לחמש שנים. על מנת לקבל אישור זה יש לפנות באמצעות טופס בקשה מקוון בצירוף צילום של תעודת עולה -_כניסה לטופס

הריון

סטודנטית בהריון, יכולה לפנות ולקבל תוספת זמן בבחינות בזמן ההיריון. יש לפנות בצרוף מסמכים מתאימים לאחראית לקביעת התאמות נגישות באמצעות טופס מקוון – כניסה לטופס

לידה

סטודנטית בחופשת לידה המעוניינת ליהנות מהזכויות המוגדרות ע”י המל”ג תפנה בכתב בצירוף אישור רפואי . האישור לזכאות יינתן על בסיס התיעוד שהוצג. יש לפנות בצרוף מסמכים מתאימים לאחראית לקביעת התאמות נגישות באמצעות טופס מקוון – כניסה לטופס

התאמות בשל לקויות למידה –

תלמיד המבקש התאמות בגין לקות למידה, יגיש בקשה להתאמות  למרכז התמיכה. התלמיד יגיש את בקשתו מוקדם ככל הניתן – כניסה לטופס

תנאי מקדים לבקשת התאמות הוא אבחון מהימן, תקף ועדכני, אשר ניתן על ידי מאבחן מוכר כהגדרתו בחוק זכויות תלמידים עם לקות למידה במוסדות על-תיכוניים. האבחון יתאר את קשייו של התלמיד בהווה, מקורותיהם והשלכותיהם על תפקודו האקדמי. לא יתקבלו אבחונים שאינם מבוססים על דו”ח מפורט ועדכני.

האחראית תבחן את הבקשות ותחליט אם ואילו התאמות יש להעניק לתלמיד במסגרת לימודיו במכללה. קביעת ההתאמות תיעשה עבור כל תלמיד באופן אישי, בהתאם לפרופיל התפקודי שלו ובהתחשב באופיין ובמטרתן של הבחינות והמטלות הנדרשות במסגרת לימודיו. הקביעה הסופית בנוגע לזכאות להתאמות תיעשה על ידי אחראית לקביעת התאמות נגישות. תשובת היחידה תינתן תוך 30 יום ממועד הגשת הבקשה על ידי התלמיד.

ככלל, תלמיד, שהוכר עם לקויות למידה ונמצא זכאי להתאמות, יהיה זכאי להתאמות שנקבעו למשך כל תקופת לימודיו לתואר. תלמיד יוכל להגיש ליחידה בקשה לשינוי התאמות או לתוספת התאמות. הבקשה תידון על ידי האחראית ואם תמצא לנכון, היא תעביר את השינויים לפקולטה .

 

פרק ט – שכר לימוד

הגדרת שכר לימוד:

שכר לימוד בגין לימודי התוכנית, ו/או שכר לימוד בגין קורסי השלמה ו/או הקורסים החוץ אקדמיים שהסטודנט נדרש לעבור.

השירותים שניתן לקבל במדור שכר לימוד:

  • ביצוע תשלומים ובירור תנועות כספיות;
  • קבלת דף חשבון אישי;
  • עדכון פרטי התשלום;
  • קבלת אישורים על תשלומים שבוצעו ואישור על גובה שכר הלימוד; [1]
  • קבלת הפניה לקבל הלוואה מבנקים שבהסדר;
  • קבלת שובר לניצול כספי מענק חיילים משוחררים.

שעות קבלה ומענה טלפוני:

שעות קבלה ומענה טלפוני מתעדכנות מעת לעת. אנא בדקו באתר המכללה. 
טלפון: 03-6719999 , פקס: 03-6719959
דואר אלקטרוני-  tashlum@iac.ac.il   (בכפוף לקבלת אישור קריאה).


מען
 לקבלת הודעות והשארת דברי דואר:
המכללה האקדמית לישראל ברמת גן, בע”מ חל”צ[2], מדור שכר לימוד רחוב פנחס רוטנברג 87 רמת-גן 52275.
ניתן להשאיר דברי דואר המיועדים למדור שכר לימוד בתיבת השרות בקבלה.


ביטוח לאומי:

על-פי החוק בישראל, חלה חובה על סטודנט שאינו עובד לשלם דמי ביטוח לאומי באופן עצמאי.

לגבי סכום התשלום ואופן התשלום, על הסטודנט לפנות למוסד לביטוח לאומי הסמוך למקום מגוריו.

דמי רישום

מועמד הנרשם למכללה ישלם במעמד ההרשמה דמי רישום.
דמי הרישום לא יוחזרו לסטודנט אלא רק במקרה שתחליט הנהלת המכללה מסיבה כלשהי שלא לפתוח את תוכנית הלימודים או את ההתמחות אליה נרשם הסטודנט.

את דמי הרישום ניתן לשלם באחת מהדרכים הבאות:

  • בכרטיס אשראי באתר המכללה בכתובת – www.iac.ac.il .
    או ישירות באמצעות הקישור – https://iac.activetrail.biz/OPENDAYrregister.
  • במזומן, בהמחאה או בכרטיס אשראי;
  • בכרטיס אשראי בטלפון;
  • בהעברה בנקאית, יש לשלוח בפקס את אישור ההעברה למדור שכר לימוד.

דמי הרישום יישארו בתוקף לשלושה סמסטרים רצופים.

דמי הרישום אינם חלק משכר הלימוד.

הצמדה

שכר הלימוד צמוד למדד המחירים לצרכן.
מדד הבסיס לנרשמי סמסטר א’ הינו המדד שפורסם בחודש אוקטובר באותה שנת לימודים.
מדד הבסיס לנרשמי סמסטר ב’ הינו המדד שפורסם בחודש פברואר באותה שנת לימודים.
במקרה של ירידת מדד, שכר הלימוד לא יפחת ממחיר הבסיס המפורט בטבלת שכר הלימוד של המחזור שבו התחיל הסטודנט את לימודיו.

הסדרת תשלום שכר הלימוד

טרם ביצוע כל תשלום על חשבון שכר הלימוד, יש לעיין בתקנון הלימודים (תקנון זה).
יודגש, כי תשלום המקדמה יהווה אישור בדבר מחויבותו של הסטודנט לנהוג על-פי התקנון. האמור יחול גם ביחס לסטודנט המבקש לשלם מראש את שכר הלימוד כולו או חלק ממנו.

על הסטודנט להסדיר את אופן תשלומי שכר הלימוד לתוכנית כולה.
שכר הלימוד נפרס על פני שנות הלימוד בתוכנית בהתאם לקצב הלימודים של הסטודנט בתוכנית הלימודים.
יובהר, כי בכל עת שלא יוסדר חוב בגין שכר הלימוד על-פי תקנון זה, תהיה המכללה זכאית להפסיק את לימודיו של הסטודנט, ויחולו על הסטודנט הכללים החלים על סטודנט שהפסיק לימודים כמפורט להלן.

לאחר קבלת מכתב הקבלה, יש לשלם מקדמה על חשבון שכר הלימוד ולהסדיר את אופן תשלומי יתרת שכר הלימוד.

סכום המקדמה יצוין במכתב הקבלה.

את המקדמה ניתן לשלם באחת מהדרכים המפורטות להלן:

  • בכרטיס אשראי באתר המכללה בכתובת – www.iac.ac.il.
    או ישירות באמצעות הקישור – https://my.iac.ac.il/Portals/student/login
  • במדור שכר לימוד במזומן, בצ’ק ובכרטיס אשראי.
  • בטלפון באמצעות כרטיס אשראי.
  • באמצעות העברה בנקאית לחשבון המכללה.

ניתן להסדיר את אופן תשלומי יתרת שכר הלימוד באחת מהדרכים המפורטות להלן:

  • הוראת קבע באמצעות כרטיס האשראי.
  • הוראת קבע לחיוב חשבון הבנק.
  • תשלום מראש  של יתרת שכר הלימוד או חלק ממנה –  מזכה בהנחת מזומן (פרטים במדור שכר לימוד).
  • מימון על-ידי הלוואה ממוסד שבהסדר.
  • מימון שכר הלימוד על-ידי גורם מממן.
  • מימון חלקי על-ידי הקרן לחיילים משוחררים.

תשלום באמצעות הוראת קבע לחיוב כרטיס אשראי או לחיוב חשבון הבנק

ניתן לשלם את יתרת שכר הלימוד בהוראת קבע  בפריסה לתשלומים לאורך תקופת הלימודים.  התשלומים צמודים למדד.

ניתן לקבוע כי מועד החיוב החודשי יחול ב-5 או ב-10 בכל חודש (ברירת המחדל הינה 5 בחודש). מועד החיוב החודשי שייקבע יישאר קבוע. התשלומים יחלו בחודש העוקב למועד תחילת הלימודים בתוכנית.

את הוראת קבע יש להעביר ללא הגבלת סכום ומועד.
הוראת הקבע תקפה למשך כל תקופת לימודיו של הסטודנט ועוברת אוטומטית משנה לשנה עד לסיום התואר.

תשלום שלא כובד או לא נפרע, מכל סיבה שהיא, יחייב את הסטודנט בתשלום דמי טיפול בהתאם לתעריף הנהוג במכללה. במקרים אלו, חייב הסטודנט לפרוע את חובו תוך שבעה ימים מיום התשלום  המיועד , בתוספת הפרשי הצמדה ודמי טיפול.

תשלום במזומן של שכר הלימוד (או חלקו)

ניתן לשלם את יתרת שכר הלימוד במזומן. תשלום שכר הלימוד (או חלקו) במזומן מזכה בהנחת מזומן. לפרטים לגבי גובה ההנחה, יש לפנות  למדור שכר לימוד.

מימון שכר הלימוד באמצעות הלוואה ממוסדות שבהסדר עם המכללה

אפשרות לקבלת הלוואה ממוסד שבהסדר עד 20,000 ₪ בשנה.
ההלוואה ניתנת ע”י מוסד שבהסדר ולפי שיקול דעתו של המוסד.
סכום ההלוואה הינו ללא ריבית וללא הצמדה.
ניתן לפרוס את ההלוואה לתשלומים נוחים. סכום ההלוואה מועבר ישירות לחשבון הסטודנט במכללה. בגין לקיחת הלוואה בתנאים הנ”ל – אין הנחת מזומן. לצורך בדיקת הזכאות  לקבלת ההלוואה ניתן  לפנות ל- www.sachal.co.il

מימון הלימודים על-ידי גורם מממן

סטודנט אשר שכר הלימוד שלו ממומן על-ידי מוסד מממן באופן מלא או חלקי – חייב הסטודנט להעביר כתב התחייבות מהמוסד המממן אל מדור שכר הלימוד.
בנוסף להתחייבות מטעם המוסד המממן, על הסטודנט לחתום על הוראת קבע לחיוב חשבון הבנק. חשבונו של סטודנט, אשר שכר הלימוד שלו ימומן במלואו על-ידי מוסד המממן, לא יחויב בתשלום, אולם תחול עליו החובה לשלם כל חוב שהמוסד המממן לא מימן בפועל.
במקרה ששכר הלימוד ממומן במלואו על-ידי מוסד מממן, והסטודנט מבטל את לימודיו באופן שנוצרת יתרת שכר לימוד להחזר, יתרה זו תוחזר למוסד המממן, אלא אם התקבלה הוראה אחרת בכתב מהמוסד המממן.
יובהר, כי האחריות והחובה לתשלום שכר הלימוד חלות על הסטודנט.
ניתן לקבל נוסח כתב ההתחייבות מגוף מממן במדור שכר לימוד או באתר המכללה/ טפסים להורדה.

מימון שכר הלימוד באמצעות הקרן לחיילים משוחררים

לצורך ביצוע תשלום שכר הלימוד מכספי הקרן יש להצטייד במסמכים שלהלן:

  1. אישור על גובה שכר הלימוד;
  2. טופס “אישור על-פי חוק חיילים משוחררים התשנ”ד – 1994 מטעם משרד החינוך”;
  3. שובר לתשלום המענק.

במקרה של ביטול הרשמה לפני תחילת הלימודים, יוחזר המענק למשרד הביטחון, הקרן לחיילים משוחררים.

החזר שכר לימוד בגין ביטול הרשמה או הפסקת לימודים

ביטול הרשמה / הפסקת לימודים אקדמיים לתואר ראשון/ שני:

דמי הרישום לא יוחזרו לסטודנט שביטל הרשמה, לימודים , או שלימודיו הופסקו על ידי המכללה.

סטודנט/ נרשם המבקש להפסיק לימודיו, חייב להודיע על כך למכללה באמצעות מילוי טופס ביטול לימודים מקוון. את הקישור לטופס ניתן לקבל מרכזת הלימודים. רק פנייה באמצעות טופס מקוון תיחשב כביטול לימודים בתוקף.

לנרשמים לסמסטר א’:

מועמד שנרשם ללימודים ויודיע על רצונו לבטל את לימודיו עד התאריך 1.8 יזוכה בהחזר של 100% מהמקדמה.

מועמד שנרשם ללימודים ויודיע על רצונו לבטל את לימודיו  בין התאריכים 2.8-30.9 יזוכה בהחזר של 50% מהמקדמה.

מועמד שנרשם ללימודים ויודיע על רצונו לבטל את לימודיו  החל מה- 1.10  – לא יהיה זכאי  להחזר מקדמה.

לנרשמים לסמסטר ב’:

מועמד שנרשם ללימודים ויודיע על רצונו לבטל את לימודיו עד התאריך 1.1 יזוכה בהחזר של 100% מהמקדמה.

מועמד שנרשם ללימודים ויודיע על רצונו לבטל את לימודיו  בין התאריכים 2.1-31.1 יזוכה בהחזר של 50% מהמקדמה.

מועמד שנרשם ללימודים ויודיע על רצונו לבטל את לימודיו  החל מה- 1.2  – ללא החזר מקדמה.

כללי:

יובהר כי מועמד ששילם סכום מעבר לסכום המקדמה ויודיע על ביטול הרשמתו, לפני תחילת הלימודים, יקבל החזר מלא בגין הסכום שמעבר למקדמה.

סטודנט שהודיע על הפסקת לימודיו לאחר תחילת הלימודים, יחויב בגובה שכר הלימוד המלא של כל הקורסים אותם למד ו/או אליהם היה רשום, עד וכולל הסמסטר שבו הודיע על ביטול לימודיו.

יודגש, כי התעריף לחיוב הינו התעריף המלא ללימוד קורס בודד בתעריפי מחזור הלימודים שאליו נרשם הסטודנט (בהתאם למחיר לנקודת זכות, ללא מלגות).

סטודנט שביטל לימודים או שלימודיו הופסקו ע”י המכללה, יוכל לקבל גיליון ציונים חתום ו\או אישור על לימודיו, רק לאחר פירעון מלא של כל החובות למכללה.

סטודנט שלימודיו הופסקו על ידי המכללה בשל הסיבות המוזכרות בסעיף “הפסקת לימודים יזומה על ידי המכללה”, יחויב כדלקמן:

  1. לא עמד בהתניות/מטלות אקדמיות – יחויב עד תום הסמסטר שבגינו הופסקו לימודיו.
  2. לא עמד בהתחייבויות כספיות – יחויב עד תום הסמסטר שבו התקבלה ההחלטה על    הפסקת לימודיו.
  3. עבר על כללי משמעת ו/או לימודיו הופסקו באופן יזום על ידי המכללה– יחויב עד תום הסמסטר שבו התקבלה ההחלטה על הפסקת לימודיו, או יחויב עד תאריך הפסקת הלימודים שנקבע ע”י ועדת משמעת / סטאטוס, לפי המוקדם שביניהם

ביטול לימודי חוץ / לימודים חוץ אקדמיים:

  1. סטודנטאשרימסור הודעה על ביטול לימודים 14 ימי עסקים לפחות לפני מועד פתיחת
    הקורס יהיה זכאי להחזר מלא של שכר הלימוד ששילם. דמי הטיפול לא יוחזרו.
  2. סטודנט אשר ימסור הודעה על ביטול לימודים בטווח שבין 1-13 ימי עסקים לפני מועד פתיחת הקורס, יהיה זכאי להחזר בשיעור של 80% משכר הלימוד. דמי טיפול לא יוחזרו.

הפסקת לימודים בקורס שנמשך מתחת לחצי שנה:

3.
סטודנט אשר ימסור הודעה על ביטול לימודים בכל מועד שהוא לאחר פתיחת הקורס
לא יהיה זכאי להחזר כלשהו ויחויב במלוא שכר הלימוד. דמי הטיפול לא יוחזרו.

הפסקת לימודים בקורס שנמשך מעל חצי שנה ועד שנה:

  1. סטודנט אשר ימסור הודעה על ביטול לימודים בתקופה שבין מועד פתיחת הקורס ובין המועד בו יתקיים המפגש הרביעי יהיה זכאי להחזר בשיעור 60% משכר הלימוד. דמי הטיפול לא יוחזרו.
  2. סטודנט אשר ימסור הודעה על ביטול לימודים בכל מועד שהוא לאחר שחלף המפגש הרביעי לא יהיה זכאי להחזר כלשהו ויחויב במלוא שכר הלימוד.

הפסקת לימודים בקורס שנמשך מעל שנה:

6. סטודנט אשר ימסור הודעה על ביטול לימודים בתקופה שבין מועד פתיחת הקורס ובין המועד בו יתקיים המפגש הרביעי יהיה זכאי להחזר בשיעור 60% משכר הלימוד. דמי הטיפול לא יוחזרו.

7. סטודנט אשר ימסור הודעה על ביטול לימודים מהמפגש החמישי ואילך יחויב בשכר הלימוד השנתי. דמי טיפול לא יוחזרו.

חידוש לימודים 

סטודנט שביטל את לימודיו ורוצה לחדשם, ייחשב כמועמד חדש ללימודים. חידוש הלימודים יהיה כרוך בתשלום דמי רישום. גובה שכר הלימוד עבור סטודנט שבקשתו תאושר, יהיה שכר הלימוד הקבוע לתוכנית במחזור אליו הוא מבקש לחזור בניכוי תשלומי שכר הלימוד ששילם בפועל בגין הקורסים שיוכרו לו כנקודות פטור מלימודיו הקודמים במכללה.

המכללה אינה מתחייבת שבמועד חידוש הלימודים יוכל הסטודנט לחזור לתוכנית הלימוד אותה למד בטרם הופסקו לימודיו.

חזרה על קורסים[3]

סטודנט שיידרש לחזור על קורס כתוצאה מהיעדרות, כישלון, החלטת ועדת המשמעת או מכל סיבה אחרת, יידרש לשלם על קורס נוסף בהתאם למחיר לנקודת זכות / לשעה שבועית סמסטריאלית כפי שפורסם במחירון לשנת הלימודים שבו התחיל את לימודיו בתוכנית, צמוד למדד.

קבלת פטור מקורס בשל לימודים קודמים – ללימודים אקדמאיים:


לנרשמים עד וכולל סמסטר אביב תשפ”א –  ב’:

הזכאות לפטור מלימודים בשל הכרה בלימודים קודמים ניתנת אך ורק על-ידי ועדת הסטאטוס. סטודנט שקיבל פטור מלימודים קודמים כאמור לעיל, יקבל זיכוי בשכר הלימוד עבור כל נקודת זכות שבגינה קיבל פטור, בהתאם למחיר לנקודת זכות/ לשעה שבועית סמסטריאלית, כפי שפורסם במחירון, וזאת החל מהנקודה השביעית (בגין שש הנקודות הראשונות לא יינתן זיכוי כספי).

לנרשמים החל מסמסטר חורף –  תשפ”ב א’:

הזכאות לפטור מלימודים בשל הכרה בלימודים קודמים ניתנת אך ורק על-ידי ועדת הסטאטוס. סטודנט שקיבל פטור אקדמי מלימודים קודמים כאמור לעיל, יקבל זיכוי כספי בשכר הלימוד עבור כל נקודת זכות שבגינה קיבל פטור, החל מהנ”ז הראשון, בגובה 50% מהמחיר לנקודת זכות, כפי שפורסם במחירון.
הזיכוי ינתן בשנה שבה ניתן הפטור (שנת לימוד הקורס בתוכנית).

קבלת פטור מקורס בשל לימודים קודמים – ללימודים חוץ אקדמאיים:
הזכאות לפטור מלימודים בשל הכרה בלימודים קודמים ניתנת אך ורק על-ידי ועדת הפטורים. סטודנט שקיבל פטור מקורס בעקבות לימודים קודמים לא יקבל זיכוי כספי בשכר הלימוד עבור הקורס.

מלגות/ הנחות/ הטבות

מלגות/ הנחות/ הטבות אשר יינתנו על-ידי המכללה או באמצעות קרנות שלמכללה יש עימן הסדרים, ניתנות לסטודנטים אשר ישלימו את לימודיהם בהצלחה. מלגות\הטבות\הנחות אלה יבוטלו במקרה של ביטול הלימודים. במהלך התקופה מובהר כי כל הפסקת לימודים מכל סיבה שהיא תחייב את הסטודנט בהחזרת המלגה.

המלגות/ ההטבות/ ההנחות שניתנות מטעם המכללה, מוענקות לסטודנטים הלומדים תוכנית מלאה.

לסטודנטים הלומדים תוכנית חלקית, תינתן  מלגה יחסית.

שינויים

  1. המכללה שומרת לעצמה את הזכות לבצע שינויים ועדכונים בשכר הלימוד, אם יידרשו שינויים בתוכנית הלימודים.
  2. פתיחת תכניות וקיום קורסים כפופים להנחיות המל”ג,.

 

  1. מודגש, כי למכללה עומדת הזכות שלא לפתוח ו/או לקיים תוכנית לימודים, ופתיחת קורסים בסמסטר ו/או בשנת לימודים מסוימים נעשית בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי של המכללה וצרכיה. אם תתקבל החלטה מעין זו, תימסר הודעה מתאימה לסטודנטים.
  2. מובהר, כי במהלך הלימודים לתואר ייתכנו שינויים בהתאם לצורכי המכללה השונים ו/או דרישות המל”ג, לרבות שינוי במיקום הקמפוס ו/או העברת קורסים מסוימים ללימודים במתחם שונה ו/או החלפת מרצים ו/או שינויים במועדי הרצאות מסוימות.
  3. ככל שיבוצעו השינויים האמורים בסעיף 4 לעיל, ביצועם אפשרי הן בטרם פתיחת שנת הלימודים ו/או במהלכה. בכל מקרה, ככל שיתבצעו שינויים כאמור, לא יהוו שינויים אלו הפרת הסכם ההתקשרות בין המכללה לסטודנט, והם לא ישמשו עילה לדרישה להפסקת לימודי הסטודנט ו/או עילה להשבת כספים ששולמו על-ידי הסטודנט, והוא יחויב בתשלום מלוא התמורה בהתאם לתקנון זה, ולא יהיה זכאי להעלות טענה ו/או דרישה ו/או תביעה נגד המכללה בעניין זה.
  4. במקרה של סכסוך ו/או מחלוקת בין המכללה לבין הסטודנט/ית מקום סמכות המקומית יהיה לדון בתובענה לבית המשפט השלום בתל אביב.

פרק י: הספרייה

התנהגות בשטח הספרייה

  • הכניסה לספרייה מותרת לאחר הזדהות הסטודנט בפני צוות הספרייה. ההזדהות תעשה לבקשת צוות הספרייה על-ידי הפקדת תעודת סטודנט במכללה או תעודה מזהה אחרת.
  • בעת השהות בספרייה חובה להישמע להנחיות  צוות הספרייה.
  • השימוש בטלפונים ניידים בספרייה אסור בהחלט.
  • יש לשמור על השקט בכל שטחי הספרייה. לימוד בקבוצות מותר באולם הכניסה. הלימוד בקבוצות בחדר שקט אסור בהחלט.
  • הכנסת תיקים לחדר שקט אסורה בהחלט. יש להשאיר תיקים בתאים המיועדים לכך.
  • אין הספרייה אחראית על ציוד שיאוחסן בתאים.
  • הכנסת מזון ושתייה אסורה.
  • השימוש במחשבים ובאינטרנט הוא לצורכי לימוד בלבד.
  • הכניסה לספריה תתאפשר עד 10 דקות לפני מועד סגירתה .

השאלת ספרים

  1. סטודנט זכאי לשאול פריט מהספרייה אך ורק עם הצגת תעודה מזהה ובכפוף לשמירה על תקינותו.
  2. אי-החזרת/גרימת נזק לפריט/ איחור בהחזרה מעל שבועיים מהמועד שנקבע (ספר רגיל – שלושה שבועות, ספר מבוקש – שבוע), יחייבו את הסטודנט בעלות רכישת הפריט או בקנס של 150 ש”ח – הגבוה מביניהם.
  3. המכללה רשאית להגביל את כמות הפריטים שהסטודנט יכול לשאול ואת משך השאלתם בהתאם לביקוש עבורם.
  4. פריט המצוי בסטטוס “שמור” אינו ניתן להשאלה, אלא לעיון/לצילום בלבד.
  5. סטודנט רשאי לשאול פריט על שמו בלבד ואינו רשאי להעביר פריט ו/או ציוד אחר לקורא אחר.
  6. הזמנת פריט ניתן לבצע בדלפק הספרייה, באמצעות דואר אלקטרוני או באופן עצמאי דרך תוכנת הספרייה.
  7. על הסטודנט להחזיר את הפריט ו/או ציוד אחר ששאל במועד הנדרש.
  8. יש להחזיר את הפריט עד שעה 19:00 בימי א’-ה’, פריט שיוחזר לאחר מכן יחויב בקנס.
  9. צוות הספרייה ישלח לסטודנט הודעות בנוגע להחזרת הפריט שהושאל באמצעות הדואר האלקטרוני לפי הכתובת שמסר הסטודנט למכללה.

הארכת השאלה

  1. תוכנת הספרייה מאריכה את משך תקופת ההשאלה של הפריט עד לשלושה שבועות באופן אוטומטי, וזאת בתנאי שאין רשימת המתנה/הזמנה לפריט.
  2. סטודנט המעוניין בהארכה נוספת יפנה לצוות הספרייה על מנת לקבל את אישורם.
  3. באחריות הסטודנט לבדוק את הביצוע התקין של ההארכה.

קנסות

סטודנט המאחר בהחזרת הפריט בפעם הראשונה  לתקופה של עד שבעה ימים לכל היותר, יקבל

אזהרה. כל איחור מעבר לכך יחויב הסטודנט בקנס כספי כמפורט להלן:

א.  קנס על פריט רגיל – בסך 5 ₪ לכל יום איחור.
ב.   קנס עבור פריט המוזמן ע”י  סטודנט אחר, שלא הוחזר במועד – בסך 10 ₪ לכל יום איחור.

סטודנט רשאי להגיש ערעור על תשלום הקנס על גבי טופס מתאים. תשובה לערעור תועבר לסטודנט על-ידי מנהלת הספרייה.

אי-ציות לכללים המפורטים בתקנון ולפניות הספרנים יגרום להפסקת מתן שירותי הספרייה ו/או לטיפול של וועדת המשמעת של המכללה.

 

פרק יא: הגנת הפרטיות והמידע

העברת מידע לצורך קבלת מלגה

בעצם הגשת מועמדות של סטודנט לקבלת מלגה מרצונו החופשי, המכללה שומרת לעצמה את הזכות לעשות שימוש במידע אישי של הסטודנט הנדרש לצורך קבלת המלגה בלבד ולהעבירו לכל גורם המספק את המלגה לרבות: מוסדות, גופים ציבוריים, ומלכ”רים  ו/או כל גוף המעניק בפועל מלגה לסטודנט .

המידע שיועבר כאמור במקרים אלה, ככל שיועבר, יהיה המידע המינימלי הנדרש ע”י הגורם מספק המלגה, ויכיל לכל היותר את פרטי הסטודנט (שם/ת.ז.), מידע אקדמי בסיסי (שנת לימודים, מסלול לימודים, פעיל או איננו פעיל) וגובה שכר הלימוד אותו נדרש הסטודנט לשלם למכללה.

העברת מידע לגורם מממן לימודים

המכללה שומרת לעצמה את הזכות לעשות שימוש במידע של הסטודנט ולהעבירו למוסדות, גופים ציבוריים ועמותות ואף גופים פרטיים (למשל הורה הסטודנט) רק במקרים בהם השתתפו אותם גופים במימון משכר הלימוד של הסטודנט .

המידע שיועבר, אם יועבר, יוגבל למידע כלכלי , בכפוף לבדיקת היות מקבל המידע הגורם המממן עבור הסטודנט, ויכיל לכל היותר את פרטי הסטודנט (שם/ת.ז.), מידע אקדמי בסיסי (שנת לימודים, מסלול לימודים, פעיל או איננו פעיל), גובה שכר הלימוד אותו נדרש הסטודנט לשלם למכללה ופרטי הוראת הקבע והתשלומים אותם שילם הגורם המממן.

דיוור ישיר והודעות לסטודנטים ולבוגרים

המכללה שומרת לעצמה את הזכות לפנות אל הסטודנטים באופן שוטף, באמצעות דוא”ל, מסרונים ובאמצעות וואטסאפ ( WHATSAPP).

הודעות המכללה יהיו בנושאים אקדמיים ותפעוליים שוטפים אשר נועדו לעדכון הסטודנט במהלך שלבי קבלתו ללימודים ובמהלך לימודיו על אירועים, פעילויות, שינויים בתוכנית הלימודים או במדיניות המכללה, ציונים, מטלות בקורסים, טפסים אותם נדרש למלא, שימוש באתר המכללה לאיפוס סיסמה וכיוצ”ב לטובת תקשורת בין המכללה לסטודנט.

בעצם הרישום בפועל ללימודים במכללה, הסטודנט נותן את הסכמתו לדיוור זה לכל משך תקופת לימודיו.

הסטודנט מסכים גם לאפשר למכללה לפנות אליו כבוגר המכללה בהצעות עבודה רלוונטיות, ומידע על פעילויות לבוגרי המכללה או הצעות אחרות מטעם המכללה, גם בתום לימודיו.

בוגר המכללה יכול בכל עת להסיר את עצמו מרשימת הדיוור לבוגרים ולהמנע מקבלת הודעות נוספות אם רצונו בכך.

קבלת מידע לגבי הסטודנט מגופים אחרים

בעצם הרישום בפועל ללימודים במכללה, הסטודנט נותן את הסכמתו הבלתי חוזרת למכללה לפנות למשרד החינוך, למרכז הארצי לבחינות והערכה, למוסדות הלימודים הקודמים בהם למד הסטודנט ולכל גוף רלוונטי אחר לצורך קבלת המידע הנדרש למכללה לבחינת אפשרות קבלת הסטודנט ללימודים במכללה.

המידע יכלול – שם ות.ז. של הסטודנט, ציוני בגרות וזכאות לתעודת בגרות, ציוני בחינות פסיכומטרי, יע”ל ואמיר”ם, זכאות לתואר, גיליון ציונים וכל מידע חיוני אחר למכללה לצורך הקבלה לתוכנית הלימודים.

[1] אישור ראשון שנמסר/נשלח, עפ”י רישומי המכללה, לא יהיה כרוך בתשלום. כל הנפקה חוזרת של האישור תהיה כרוכה בעלות, בהתאם למחירון המכללה המתעדכן מעת לעת. לקבלת האישור החוזר על הסטודנט להגיע אישית למכללה.

[2] חל”צ – חברה לתועלת הציבור.

[3] בפרק הדן בחזרה על קורס

תקנון הלימודים האקדמית רמת גן

צור קשר

לקבלת מידע נוסף אנא מלא/י פרטיך
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם