חדש! תואר ראשון בניהול מצבי חירום ומשבר

משבר הקורונה העולמי העלה למודעות את המורכבות הרבה של ניהול מצבי חירום ומשבר על מגוון השלכותיהם בהיבטי הרפואה, הכלכלה, ההנדסה, האתיקה, החינוך, החוסן האישי, המדיניות הציבורית והתקשורת.
מסלול לימודים זה, שהינו היחיד מסוגו בארץ, מקנה כלים וידע לניהול תרחישי חירום ומשבר ובהם: אסונות טבע, פיגועי טרור ותאונות תעשייתיות רבות נפגעים, משלב ההיערכות והמניעה, דרך התגובה המבצעית לאירוע עצמו ועד להשלמת שיקום התשתיות ברמה הפיזית, הכלכלית והמנטלית והשבתם לתפקוד תקין.
תוכנית המסלול כוללת קורסים מתחומים ודיסציפלינות שונים לשם הבנת מכלול האספקטים המרכיבים את מצבי החירום והמשבר לרבות: ניהול רפואי, תקשורת, חוסן, פסיכולוגיה וסוציולוגיה, קבלת החלטות, גיאוגרפיה של אסונות, מבוא לאפידמיולוגיה, היסטוריה של אסונות וניהול פרויקטים.
ראש התוכנית- פרופ' קובי פלג
פרופ' קובי פלג הינו מומחה לניהול מצבי חרום ואסון אשר משלב ניסיון רב בניהול מצבי חרום, משבר ואסון בארץ ובעולם יחד עם הצד האקדמי בתחום. פרופ' פלג ניהל אירועים רבי נפגעים רבים בישראל ובהמשך יצא למשימות רבות באזורי אסון בעולם הן כמומחה של האו"ם לתכלול והערכת צרכים באזורי אסון והן במסגרת הצוות המוביל של משלחות צה"ל לאזורי אסון.
פרופ' פלג ייסד וניהל את המרכז הלאומי לחקר טראומה (פציעות והיפגעות) ורפואה דחופה במכון גרטנר במשך כ20- שנה ובחלק מהזמן שימש אף כמנהל מכון גרטנר. פרופ' פלג הינו פרופ' מן המניין באוניברסיטת תל-אביב, והוא מי שייסד ועמד במשך 13 שנה בראשות החוג לרפואת אסונות והפגעות וכראש התכניות הרב-תחומית לניהול מצבי חרום ואסון בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' פלג שימש כיו"ר הדירקטוריון של האיגוד העולמי לרפואת אסונות-
WADEM (World Association for Disaster and Emergency Medicine).

מהי מטרת התוכנית?

• להעשיר ולהעמיק את מומחיותם של העוסקים בתחום החירום בידע אקדמי וכלי ניתוח לתכנון וליישום תוכניות מניעה והתערבות, פרטנית וציבורית, באירועי חירום ואסון.
  • להקנות לבוגרים ראיה מערכתית, כלים יישומיים ומיומנויות ניהוליות של תיעדוף וקבלת החלטות, תכנון, ארגון, תיאום, הערכת סיכונים והכוונת אוכלוסייה, בשלבי הטיפול השונים של אירועי חירום ואסון.
  • לעודד חשיבה חדשנית, יצירתית וביקורתית לבנייה של תוכניות התערבות חירום מותאמות,
    בחינתן והוצאתן לפועל.
  • לפתח יכולת לתת פתרונות מקוריים ויישומיים בניהול משברים בדגש על מניעתם וצמצום הנזקים הצפויים מהם.
  • לסייע למקבלי ההחלטות וקובעי המדיניות לשפר את רמת המוכנות ולהתמודד באופן יעיל עם מצבי חירום ואסון ברמת הפרט, הארגון והמערכות התומכות.

התוכנית אושרה ע"י המל"ג והענקת התואר מותנה באישורה.

לידיעון התוכנית לחצו

למי מיועדת התוכנית?

• לעובדי ארגוני חירום והצלה לרבות: פיקוד העורף, חר"פ, מד"א, משטרת ישראל, לוחמי האש, איחוד ההצלה, זק"א
  • לעובדי אגפי ומחלקות חירום במשרדי הממשלה וברשויות המוניציפליות
  • לקציני ביטחון של מוסדות ממשלתיים וארגונים פרטיים
  • ליוצאי כוחות הביטחון הרוצים להשתלב בתפקידי ניהול במערכי חירום במגזר הפרטי והציבורי
  • לפעילים ומתנדבים בארגוני סיוע ובגופים הומניטריים בארץ ובעולם
  • ליזמים המפתחים פתרונות להיערכות ולמניעת אסונות

למה ללמוד באקדמית רמת גן?

• במכללה סגל מרצים בכיר ומוביל, בעל ידע רחב וניסיון רב שנים במחקר אקדמי, בהוראה ובתפקידים בכירים בשטח.
  • חברי הסגל האקדמי והמנהלי עומדים לרשות הסטודנטים, מלווים אותם ומעניקים להם יחס אישי ואוזן קשבת בשעת הצורך כדי לאפשר להם לסיים את לימודיהם בהצלחה.
  • תוכניות לימודים ייחודיות בסטנדרטים גבוהים, וחווית לימודים מרתקת ומאתגרת.
  • מבנה הלימודים באקדמית רמת גן מאפשר לסטודנטים לשלב עבודה ולימודים. תוכניות הלימודים נבנו במתכונת ייחודית המעודדת את הסטודנטים לרכוש מקצוע מבוקש וחיוני ובמקביל גם להמשיך לעבוד.
  • סביבת לימודים נוחה ונעימה –  לרשות הסטודנטים עומדים מעבדת מחשבים חדישה, ספריה עדכנית וקמפוס לימודים נרחב.
  • נגישות נוחה לקמפוס המכללה – קמפוס המכללה האקדמית רמת גן ממוקם באזור נגיש, בקרבת צומת אלוף שדה. בקמפוס מאות מקומות חנייה ללא תשלום.

צפה בוידאו