הכירו את החוקר: ד”ר אלון הסגל
הכירו את החוקר: ד”ר אלון הסגל
ראש החוג לתואר שני בניהול טכנולוגיות מידע חדשניות והחוג לתואר ראשון במערכות מידע.
במסגרת תוכנית סמינר המחקר המכללתי בהובלת רשות המחקר, ינחה ד”ר הסגל את ההרצאה השנייה לסמסטר ב’.
הרצאתו תעסוק בנושא “ניהול בארגון מבוזר: אדם או אלגוריתם”
מה הוביל אותך לתחום המחקר שלך?
מערכות מסתגלות מורכבות (Complex Adaptive Systems=CAS] הינו נושא עליו התחלתי לחקור לפני שנים רבות עוד בזמן היותי בצבא [סאל במיל.] השילוב בין צוותי משימה לטכנולוגיות חכמות הוביל למחקר של ארגונים מבוזרים ושיטות לארגון עצמי ואוטונומי של צוותי משימה. זה גם היה נושא מחקר הדוקטורט. בהמשך, חקרתי את מאפייני ה CAS בארגונים ואת ההשפעות של מאפיינים אלו.
מהם המחקרים המרכזיים שאת עוסקת בהם כיום?
מחקרי מאז ומהיום העלו שקיים קשר מהותי ומובהק בין מאפייני סביבת עבודה כ CAS לבין התפתחות חדשנות בארגון [השפעה חזקה] התפתחות עובדי ידע וסינכרון ידע ופתרונות בזמן אמת, וכן, הטמעה אפקטיבית של טכנולוגיות חדשניות. המשכתי לחקור נושאים רלוונטיים כטרנספורמציה דיגיטלית בארגון וניהול שיטות לחדשנות.
כמו כן, בגלל היותי חבר בוועדה בינלאומית CODATA וחבר בוועדות ממשלתיות [מקצוע ניתוח מידע ופער דיגיטלי], חקרתי גם את תפוצת הנתונים בארגון , אוריינות מידע ושיטות הדרכה בהתאמה לרמת המקצוע: מידען, אנליסט ומדען נתונים. ממצאים אלו הוטמעו בתוכניות הלימוד האקדמיות שאני מוביל, הן בתואר ראשון B.Sc במערכות מידע ובהתמחות אנליטיקה, והן בתואר שני ניהול טכנולוגיות מידע חדשניות המכין את הסטודנטים לתפקידי ניהול המוצר בהייטק, ניהול חדשנות וטרנספורמציה דיגיטלית.
אילו כיווני מחקר חדשים מעניינים אותך לעתיד?
מחקרי האחרון עסק בהתפתחות שיטות ניהול טכנולוגיות ב DAO [=Decentralized autonomic organizations. ארגונים אלו הנחשבים לעתיד ההתארגנות העסקית האונשית האפקטיבית, בנויים כ CAS ומבוססים על עובדים אוטונומיים, מעגלי עבודה ממוקדי משימה, ניהול מקצועי עצמאי ללא היררכיה ושימוש ב”חוזים חכמים” הנמצאים במערכות בלוקצ’יין ומבוססות AI.
ספר על הסמינר המחקרי בהנחייתך
הסמינר מבוסס על ממצאי המחקר הראו שעובדים בסביבת עבודה המאופיינת כ DAO מעדיפים ניהול אינטראקציה, סינכרון מידע ותהליכי עבודה באמצעות אלגוריתם וחוזים חמים [=ניהול באמצעות טכנולוגיות חכמות] מאשר ניהול אנושי המערב תועלת אישית של מנהלים. ממצא בעל חשיבות שכן הוא מלמד על שיטת הניהול המועדפת על ידי עובדים בארגון DAO שכבר פורסם עליו שהוא מצליח להעלות את המדדים הפיננסים כמו תפוקה ורווחיות בלפחות 30 אחוז מעל ארגון בירוקרטי, הרככי רגיל.