הכירו את תוכנית הלימודים שהופכת סטודנטים למומחי AI מבוקשים

חזרה לדף כתבות

הכירו את תוכנית הלימודים שהופכת סטודנטים למומחי AI מבוקשים

בזמן שהתעשייה צמאה למומחי בינה מלאכותית, בוגרי המכללה האקדמית רמת גן כבר מובילים פרויקטים בתחום ומשתלבים בתפקידי מפתח בהייטק.

הקריירה שלא יכולתם לדמיין לפני 5 שנים

בשנת 2020, רוב האנשים לא היו מעלים בדעתם שמהנדס מתחיל יכול לעשות קריירה מ”בינה מלאכותית”. זה היה משהו שהשתייך לסרטי מדע בדיוני או למחקר אקדמי מתקדם. אבל היו כמה שראו בזה הזדמנות.

“זה היה נישתי לגמרי, אנשים עם תואר ראשון בכלל לא נגעו בזה. רק מי שעסק במחקר ידע מה זה.”

כך מספר לנו בר הופמן, בוגר החוג לתואר ראשון במדעי המחשב, שהיום מוביל את הפיתוח הטכנולוגי של ה-AI בסטארטאפ מבטיח. בר מפתח מערכות מתקדמות שמנתחות מידע באמצעות בינה מלאכותית. ולפני 5 שנים, כשהוא התחיל ללמוד, התפקיד הזה פשוט לא היה קיים.

“העולם הזה של AI, לא חי הרבה זמן,” הוא מסביר. “אין היום הרבה אנשים עם הרבה ניסיון בתחום, זה פשוט לא קיים. אני התחלתי להיכנס לעניינים ממש בתקופה שזה התחיל. היום יש לי ארבע שנות ניסיון ואני כבר נחשב בין ה’ותיקים’ בתחום.”

זה לא סיפור על כישרון יוצא דופן. זה סיפור על זיהוי הזדמנות. בזמן שרוב האנשים מפחדים מבינה מלאכותית, יש קבוצה קטנה שכבר מובילה את המהפכה הזאת.

והמקום שבו כל זה קורה? המכללה האקדמית רמת גן.

מה קרה לשוק העבודה בעידן ה-ChatGPT

נובמבר 2022. ChatGPT משוחרר לציבור הרחב ומשנה את הכללים בן לילה. פתאום, כל חברה וארגון בישראל מתחילים לשאול את עצמם: “איך אנחנו משתמשים בזה? מי יכול לעזור לנו?”

התשובה הייתה מפתיעה: כמעט אף אחד.

“העתיד שייך למי שיודע להוביל AI. לא למי שמחכה שה-AI יחליף אותו,” מסביר ד”ר איגור נור, ראש החוג לתואר ראשון (B.Sc) במדעי המחשב במכללה האקדמית רמת גן.

אבל המציאות הייתה שונה. רוב מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל עדיין לא הספיקו להתעדכן. בר הופמן, שכבר עסק בעולמות של עיבוד תמונה עוד לפני המהפכה של chatGPT, מספר שכשחיפש תוכנית לימודים – התחושה שקיבל מרוב המוסדות הייתה של נתק עמוק בין העולם האקדמי למה שקורה בפועל בשוק.

“הסתכלתי על תכניות אחרות, והרגשתי שאף אחד שם לא באמת מסביר מה עושים בתפקידים השונים בתעשייה, איך נראית חברת הייטק מבפנים או מה זה בכלל AI Engineering. היה ברור לי שאני צריך מקום אחר.”

הפער הזה יצר הזדמנות – ולטובת הסטודנטים הנכונים, גם יתרון תחרותי אדיר.
“זה תחום שאין בו עדיין מספיק אנשים מנוסים”, אומר בר. “גם מי שיש לו 15 שנה ניסיון בפיתוח, אם הוא לא נכנס ל-AI בזמן – אני מקדים אותו היום בשלוש שנים”.

האקדמיה שחושבת כמו סטארטאפ

בזמן שמוסדות לימוד רבים ממשיכים לדבוק בקורסים שלא התעדכנו כבר עשור, המכללה האקדמית רמת גן בחרה דרך אחרת לגמרי: מסלול שמחובר לתעשייה, מובל על ידי אנשי הייטק – ונבנה ממש כמו מוצר בסטארטאפ.

“היום אנחנו בונים תכנית שמתחילה מהשאלה: מה באמת צריך לדעת כדי לעבוד?” מספר לנו ד”ר איגור נור. הוא עצמו מגיע עם רקע אקדמי עשיר וניסיון בתפקידים טכנולוגיים מרכזיים בחברות הייטק רבות – הן חברות הבזק והן חברות גדולות מובילות כמו HP, ebay וג’נרל אלקטריק. “אני לא רק מלמד את החומר – אני עובד בו”, הוא מדגיש. “וכך גם הקולגות שלי. רובם מגיעים מהתעשייה. מרצה שמלמד סייבר עשה תפקידים משמעותיים בתחום מחוץ לאקדמיה, מי שמלמד קורסי תכנות עבד איתי בסטארטאפ, ומרצה שמלמד קורס ייחודי של פיתוח מבוסס AI – מוביל בתעשייה קבוצה של מפתחי סוכני AI.”

וזה לא נגמר בזה. לצד המרצים שמביאים איתם ניסיון עשיר, גם מבנה הלימודים עובר התאמות תכופות כדי להישאר רלוונטי.
“במוסדות אחרים מעדכנים תכנית פעם בכמה שנים. אצלנו זה קורה תוך כדי תנועה – כי גם העולם זז ככה.”

מה באמת לומדים כאשר לומדים לבנות עתיד

כשהעולם משתנה כל כמה חודשים, אי אפשר להסתפק רק בלימוד תאוריה. זו בדיוק הסיבה שתוכנית מדעי המחשב של המכללה האקדמית רמת גן כוללת לא רק הרצאות – אלא גם קורסים מעשיים, פרויקטים אמיתיים, והתנסות בכלים מהעולם האמיתי.

ההתמחות בבינה מלאכותית, כוללת מעל 20 נקודות זכות עם קורסים פרקטיים שבהם הסטודנטים מפתחים סוכני AI מתפקדים – לא רק תיאוריה, אלא תכנות בפועל.
לפי ד”ר איגור נור – “זה לא קורס של מצגות או הרצאות – זו עבודה עם קוד, עם כלים, עם תשתיות. זה ההבדל בין לדעת ‘לדבר על AI’ – לבין לדעת לפתח AI, ולפתח בעזרת AI”. סטודנט מסיים התמחות מקבל תעודה נוספת לתואר ראשון, דבר שיכול להיות משמעותי במקומות עבודה רבים.

הגישה הזו, של כמה שיותר פרקטיקה, נוכחת בכל שלב בלימודים.
הסטודנטים משתתפים בפרויקטים שמדמים את מה שקורה בחברות אמיתיות: מערכת לזיהוי נזקי רכב, סוכן AI פנימי לניהול משאבי אנוש, בדיקות חכמות לתחום החינוך ועוד.

וזה בדיוק מה שמכין אותם לקריירה בעולם האמיתי.

איך נראית הדרך מסטודנט למוביל טכנולוגי

המסלול שעבר בר הופמן – מסטודנט במסלול ערב למוביל תחום ה-AI בסטארטאפ טכנולוגי – הוא לא סיפור על מזל. זו הדגמה חיה לאיך נראה מסלול ברור, ממוקד ומעשי – שמתחיל בכיתה ומסתיים בתפקיד ניהולי בהייטק.

“התוכנית נתנה לי את התשתית”, הוא אומר. “כשהתחלתי לעבוד על פרויקטים אמיתיים, פתאום הבנתי איך הכל מתחבר. לא רק מה זה אלגוריתם – אלא למה הוא עובד ככה, ואיך להשתמש בו נכון. זה לא רק שהכרתי את המונחים – זה שהבנתי אותם לעומק, ויכולתי להשתמש בהם בהקשרים חדשים.”

אבל אולי הדבר שהכי בולט אצלו זו התחושה. “כשאני עובד – זה מרגיש כאילו אני משחק בפלייסטיישן”, הוא מחייך. “הגעתי למצב שבו התחביב והמקצוע התאחדו.”

בואו נדבר על העתיד שלכם בעוד 5 שנים

בעולם שבו הטכנולוגיה משתנה בקצב מסחרר, השאלה היא לא מה יהיה – אלא איפה אתם תהיו כשזה יקרה.

“מי שלא יצליח לעשות את האדפטציה – פשוט לא יהיה לו מקום”, מזהיר ד”ר איגור נור. “לעומת זאת, מי שייכנס עכשיו ירוויח יתרון תחרותי שייקח לסטודנטים אחרים שנים לגשר עליו.”

בר הופמן לא נולד עם יתרון – הוא פשוט ידע לזהות את הרגע הנכון ולפעול.
“לא חיכיתי שמשהו יקרה”, הוא אומר. “כשהבנתי שזה העתיד – פשוט צללתי פנימה בכל הכוח.”

והזמן לפעול, הוא מדגיש, עדיין לא נגמר – אבל הוא בהחלט לא יימשך לנצח.
“הפערים עוד לא נסגרו. מי שנכנס עכשיו – יכול להוביל בעוד שנתיים. אבל בעוד 3-4 שנים? זו כבר עלולה להיות מלחמה על מקום.”

השאלה היחידה שצריך לשאול את עצמכם

המהפכה כבר כאן. AI משנה את שוק העבודה, את קצב ההתפתחות, ואת הדרישות ממי שרוצה להישאר רלוונטי (בהייטק ובכלל).

“AI הולך לשנות את הכל”, אומר ד”ר איגור נור. “אבל רק מי שנכנס פנימה עכשיו – יוכל גם להשפיע על איך זה ייראה.”

ולא מדובר רק על קריירה. מדובר על המקום שלכם בתוך השינוי הזה. האם תהיו מי שמסבירים לאנשים איך הדברים עובדים- או אלו ששואלים אחרים מה קרה?

“לי זה פתח עולם שלם של אפשרויות”, אומר בר הופמן. “וזה כל הסיפור – לבחור להתחיל. כל השאר כבר יקרה משם.”

 

רוצים להוביל את הדור הבא של מהפכת ה-AI?

המכללה האקדמית רמת גן מזמינה אתכם להצטרף לתוכנית מדעי המחשב עם התמחות בבינה מלאכותית.
כל הפרטים על התוכנית – בלחיצה כאן >>

צור קשר

לקבלת מידע נוסף אנא מלא/י פרטיך
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם