“התעשייה מאפשרת למדינה עצמאות יצרנית, ויש כעת חוסר של כ-40,000 עובדים” | סיקור הרצאתו של ד”ר רון תומר

חזרה לדף כתבות

“התעשייה מאפשרת למדינה עצמאות יצרנית, ויש כעת חוסר של כ-40,000 עובדים” | סיקור הרצאתו של ד”ר רון תומר

בהרצאת אורח, במסגרת התוכנית לתואר ראשון בניהול ובחדשנות ויזמות במכללה האקדמית רמת גן, סקר נשיא התאחדות התעשיינים, ד”ר רון תומר, את הישגיה הבולטים ואתגריה הייחודיים של התעשיה הישראלית.

במסגרת חממת היזמות של התוכנית לתואר ראשון דו-חוגי בניהול ובחדשנות ויזמות, אירחה האקדמית רמת גן את ד”ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, להרצאה מרתקת על מצב התעשייה הישראלית. בהרצאתו סקר ד”ר תומר את מצב התעשייה הישראלית, הישגיה הבולטים והקשיים שעימם היא מתמודדת, והסטודנטים זכו לתובנות מעמיקות על עתיד התעשייה הישראלית והזדמנויות התעסוקה הרבות שהיא מציעה.

ד”ר רון תומר חשף בפני הסטודנטים תמונת מצב מקיפה של התעשייה הישראלית, המעסיקה כיום כ-550,000 עובדים, אחראית לכמחצית מהיצוא מישראל, ומציעה לעובדיה שכר ממוצע הגבוה ב-44% מהשכר הממוצע במשק. ד”ר תומר הדגיש את תרומתה החברתית המשמעותית של התעשייה בפיתוח הפריפריה, צמצום פערים ויצירת מקור תעסוקה איכותי לאוכלוסיות מגוונות.

עצמאות יצרנית בצל המלחמה ומשברים גלובליים

“האג’יליות (זריזות וגמישות) הישראלית היא דבר שאתה לא רואה בהרבה מקומות אחרים והתעשיה שלנו הוכיחה את זה. היא ידעה למצוא פתרונות ולשמור על רציפות תפקודית גם תחת משברים לוקאליים וגלובליים כך שבשום שלב לא היה חסר במדינה שום דבר.
בתקופות של הלחימה, מפעלים ביטחוניים עבדו תחת אש כדי לספק ציוד חיוני. מנכ”ל אוסם סיפר שבתוך 10 ימים המפעל בשדרות חזר לעבוד, וכשמנכ”ל נסטלה העולמית שמע על זה, הוא לא האמין – כי באוקראינה לקח להם 20 חודש בכלל להתחיל להפעיל את המפעלים .”

חשיבותה של התעשייה המקומית לחוסן הלאומי ולעצמאות יצרנית המשוחררת מתלות ביבוא הוא ניכר, במיוחד בתקופת המלחמה הנוכחית, אך גם לאור אירועים כמשבר הקורונה ומלחמת רוסיה-אוקראינה אשר השפיעו באופן ניכר על שרשראות האספקה הגלובליות.

מבט לעתיד

אחד האתגרים המרכזיים הוא המחסור בכוח אדם מיומן, עם חוסר מוערך של כ-40,000 עובדים בתעשייה.

בינה המלאכותית היא הזדמנות אמיתית להעצמת היעילות והפריון. “מי שיידע להטמיע טכנולוגיה מתקדמת יוכל להוביל את התעשייה המקומית לתחרות עולמית. זה לא איום, אלא מנוע צמיחה”.

״כולי תקווה כי השילוב בין יזמות, חדשנות והכשרה מקצועית יסייע להגדלת הפריון ושמירה על מקומה של ישראל כמעצמה יצרנית, התעשייה הישראלית היא ציונות כלכלית במיטבה”, סיכם ד”ר תומר.

צור קשר

לקבלת מידע נוסף אנא מלא/י פרטיך
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם