מבוא לתקשורת נתונים

מבוא לתקשורת נתונים – מה לומדים

המאה העשרים ואחת היא המאה עם התקשורת המרובה ביותר בין מחשבים, בני אדם, ארגונים וכל המערכות הטכנולוגיות סביבנו. הקישוריות בין הרשתות שמקיפות אותנו היא הבסיס לעולם הטכנולוגי של היום ולהתפתחויות בשיתופי פעולה טכנולוגיים. בגלל החשיבות של תחום זה להבנת העולם הטכנולוגי של המאה ה-21, חשוב ללמוד מהי תקשורת נתונים ומהן רשתות התקשורת הסובבות אותנו.

בתואר במדעי המחשב במכללה האקדמית רמת גן תלמדו קורס מבוא לתקשורת נתונים. בקורס תכירו את יסודות הרשתות המקומיות והאזוריות, אותות אנלוגיים ודיגיטליים, ועוד נושאים מרכזיים ביסודות התקשורת וניהול רשתות.

מהן רשתות התקשורת הבסיסיות?

  • רשת תקשורת אישית – WPAN או PAN

רשת תקשורת אישית היא רשת התקשורת הבסיסית ביותר. הרשת מקיפה את המידע שמועבר במערכות ובמכשירים האישיים של כל אחד מאיתנו, כמו מחשב וטלפון נייד. מדובר בכל מה שמאפשר לכם פרטים זה לזה ואת כל המכשירים הפרטיים, ומטרת הרשת היא להעביר מידע בין המכשירים הללו.

הרשת מתבססת ופועלת על כבלים, כמו USB. בנוסף, ניתן להעביר מידע גם בבלוטות' ודברים דומים בלי להשתמש בכבלים.

  • רשת פרטית וירטואלית – VPN

הרשת הוירטואלית הפרטית היא זו שמאפשרת לגל הענק של עבודה מהבית המרחש במדינת ישראל ובעולם להתקיים. הרשת הפרטית מאפשרת לכל אדם להתחבר לרשת הארגונית הפרטית שלו מרחוק באמצעות תשתיות ציבוריות, רשת אינטרנט או טלפוניה, מהנוחות של ביתו, מבית הקפה או כל מקום אחר.

  • רשת תקשורת מקומית – WLAN או LAN

הרשת המקומית קיימת במקומות כמו בנייני משרדים, חללי עבודה משותפים, ארגונים ועוד. ככל הנראה אם אתם עובדים במשרד, אתם משתמשים ומחוברים לרשת מקומית. הרשת עובדת דרך חיבור מחשבים ואמצעים דיגיטליים הנמצאים ביחידת שטח גאוגרפית מוגבלת, לרוב עד כמה אלפי מטרים רבועים בודדים, קרי בניין אחד או כמה בניינים צמודים.

התקן הטכנולוגי שאחראי על ביצוע התקשורת בין המכשירים הוא תקן את'רנט. הוא אחראי על השיתוף של מידע פרטי וציבורי בהתאם לצרכי המשרד או הארגון. רשת מקומית, כמו רשת אישית, יכולה להיות לחבר בין מחשבים באמצעות כבלים וגם באופן אלחוטי.

  • רשת עירונית ואיזורית – MAN או WAN

רשת עירונית ורשת איזורים הן רשתות בהיקף הרבה יותר רחב מן הרשתות המפורטות לעיל. הרשתות הללו מכסות טווח גיאוגרפי גדול, לרוב של עיר שלמה או רשות עירונית, לפעמים אפילו מטרופולין שלם.

הרשת העירונית והאיזורית היא לרוב הרשת המנתבת ממנה רשתות מקומיות שואבות את הקישוריות. עם זאת, באופן יוצא דופן בישראל רשתות מהסוג הזה נפוצות בעיקר באוניברסיטאות ומכללות עם שטח רחב.

רשת אזורית רחבה מן הרשת העירונית אך פועלת באופן דומה, הרשת האזורית יכולה לכסות שטח גדול עד כדי מדינות ואף יבשות שלמות. רשת זו חשובה מאוד לתקשורת בין מדינות וחברות, ומאפשרת גלובליזציה ושיתוף מידע בקנה מידה רחב מאוד.

  • רשת קצה לקצה

רשתות קצה לקצה הן רשתות מחשבים בהן כל קצה של המחשב מסוגל ליזום או לסיים התקשרות ולספק או לדרוש שירותים. כל שרת ברשתות אלו הוא למעשה לקוח ושרת בו זמנית, מה שמייצר מבנה של רשת מבוזרת בלתי תלויה בגורם יחיד. השימוש ברשתות הללו הוא למתן שירותים ספציפיים לרוב, כמו שיתוף קבצים, והן מתרחשות על גבי חיבורי רשת לשרת קיים כמו רשת אינטרנט.

  • רשת שרת – לקוח (Client – Server)

רשת זו היא מהנפוצות עבור תקשורת בין רשתות מחשבים. שירותי הרשת פועלים בשיטה שמורכבת משני חלקים – שרת, ולקוח. השרת הוא תוכנה פאסיבית שמאזינה לרשת ומחכה לבקשות, הלקוח הוא ממשק המשתמש אותו המשתמש גם מפעיל ודרכו הוא שולח מידע ובקשות לשרת.

במבוא לתקשורת נתונים לומדים כל זאת ועוד באופן הרבה יותר מעמיק המעניק כלים לעולם התעסוקה. בגלל האופן בו רשתות התקשורת שלובות בחיי היום יום באופן בלתי נפרד מהחיים ככלל ומהתנהלות ארגונית ועסקית בפרט, זהו קורס מפתח להשתלבות בהייטק.

תואר ראשון במדעי המחשב במכללה האקדמית רמת גן

המכללה האקדמית רמת גן מציעה מגוון תארים ראשונים, רלוונטיים לעולם העבודה ובהם תואר במדעי המחשב, במערכות מידע, חינוך, חברה, ניהול, ועוד. המכללה מעניקה לסטודנטים לימודים אקדמיים ברמה גבוהה, תוך פיתוח מיומנויות הנחוצות להם בתחום בהם הם בוחרים לעסוק. לפרטים נוספים וליצירת קשר, לחצו כאן.

מבוא לתקשורת נתונים

צור קשר

לקבלת מידע נוסף אנא מלא/י פרטיך
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם
בוא/י נקבע פגישה! מלא/י את הפרטים ונתאם