לימודי סיעוד – 10 שאלות ותשובות

לימודי סיעוד – 10 שאלות ותשובות

תוחלת החיים נמצאת במגמת התארכות. ההערכות מצביעות על כך, שבעוד כשמונה שנים אוכלוסיית האנשים שגילם 65 יעלה על היקף האוכלוסייה שגילה עד 40 שנה. הערכה זו הופכת את מקצועות הסיעוד למבוקשים יותר ויותר בשוק העבודה.
תחום לימודי סיעוד במכללות ובאוניברסיטאות התפתח בשנים האחרונות, וכולל מגוון של מסלולים ואפשרויות לימוד בשעות הבוקר והערב. במוסדות השונים קיימים כיום שלושה מסלולי לימוד סיעוד מרכזיים:
(1) לימודי סיעוד במסלול תעודה (במספר מוסדות מוגבל).
(2) לימודי סיעוד לתואר ראשון
(3) מסלול להסבת אקדמאיים ללימודי תעודה אחות מוסמכת או אח מוסמך בחלק מהמוסדות בשילוב לימודים לתואר ראשון בסיעוד.
במאמר זה ריכזנו עבורכם את עיקר השאלות מהתחום המבוקש – לימודי סיעוד.

מה ההבדל בין אחות מוסמכת לבין אחות אקדמאית?

בפני אחות אקדמאית או אח אקדמאי פתוחות אפשרויות רבות יותר במקום העבודה – הם לרוב יזכו לסמכויות רבות, ובהמשך אפשרויות הקידום יהיו פתוחות בפניהם הרבה יותר מאשר בפני אחים או אחיות מוסמכים. כמו כן, דירוג השכר שלהם יהיה גבוה יותר.
בסיום לימודי ההסמכה של אחות אקדמאית או אח אקדמאי יפתחו בפניהם אפשרויות רבות למסלולי לימוד נוספים. נקודה נוספת קשורה לדרישות הקבלה לקורסי השתלמות מוכרת בסיעוד (על בסיסי) שמחייבים תואר אקדמי כתנאי בסיסי להגשת מועמדות.

לימודי סיעוד תנאי קבלה

אילו תארים מאפשרים לעשות הסבה מקצועית לסיעוד, ומהן הדרישות?

הסבה מקצועית לתחום לימודי סיעוד לבעלי תואר ראשון פתוחה לכל אקדמאי שלמד במוסד שהוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל. כיוון שמדובר באקדמאיים, הדרישות תהיינה לרוב ראיון אישי אולם יש מסגרות בהן ייבחן גם ממוצע הציונים בתואר הראשון. מסלולי סיעוד מתקיימים במספר מוסדות ונמשכים לאורך שנתיים וחצי בדרך כלל.

האם חייבים תואר ראשון כדי להיות אחות מיילדת?

כדי להתקבל לקורס על בסיסי במיילדות יש חובה להציג תואר ראשון בנוסף לתעודת האחות המוסמכת. דרישה זו נכונה גם לקורסים האחרים כגון: חדר ניתוח, טיפול נמרץ, נפרולוגיה ועוד.

לקריאה נוספת על לימודי סיעוד – תנאי קבלה

על מסלול לימודי סיעוד במכללה האקדמית לישראל

מה לומדים בתוכנית, ומתי מתחילים את שלב ההתנסויות?

תוכנית הלימודים במסלול לתואר ראשון בסיעוד כוללת קורסים עיונים והתנסויות מעשיות במוסדות טיפולים שונים כמו בבתי חולים ובמרפאות. הלימודים העיונים מקנים ללומדים ידע וכלים ומכינים את הלומדים לקראת בחינת הרישוי של משרד הבריאות.הם כוללים תחומי דעת רחבים, כמו; כימיה כללית ואורגנית, ביוכימיה, פרמקולוגיה, פרמקולוגיה קלינית, אנטומיה ופיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה ווירולוגיה ואימונולוגיה, פתולוגיה ועוד.

ההתנסות הקלינית נעשית במקביל ללמידה העיונית ונעשית בפיקוח מדריך קליני מורשה, המלווה את הסטודנטים בבתי החולים או במרפאות הטיפוליות, ומסייע להם באופן פעיל ביישום החומר העיוני.

כיצד בנויה תוכנית הלימודים במכללה האקדמית לישראל?

הלימודים במכללה האקדמית לישראל בתוכנית לימודי סיעוד מרוכזים לשלושה ימי לימוד בשבוע, ומאפשרים לסטודנטים לשלב בין לימודים לבין עבודה. לרשות הסטודנטים במסלול לימודי תואר ראשון בסיעוד עומדים מעבדות מחשבים חדישות, חדר סימולציה וספרייה עשירה בתחום הרפואי. המכללה מקיימת שיתופי פעולה עם מוסדות במערכת הבריאות להענקת מלגות לסטודנטים במסלול לימודי סיעוד.
בוגרי תוכנית לימודי סיעוד יוכלו להמשיך ללימודי תואר שני במנהל מערכות בריאות במכללה.

מהו המבחן הממשלתי לקבלת הסמכת אחיות, ומה אורכו?

הבחינה להסמכת אחים ואחיות מטעם משרד הבריאות מתקיימת בשני מועדים בשנה: מועד אביב – באפריל ומועד סתיו – בספטמבר. הבחינות נערכות במספר שפות. הבחינה בודקת ידע והבנה בנושאים של בטיחות וכשירות, כאשר בכל שנה מודגשים נושאים אחרים מתוכנית הלימודים, בהתאם לדינמיקה בתחום.

לקריאה מפורטת על קורסי התכנית לתואר ראשון בלימודי סיעוד

היום שאחרי תואר ראשון בסיעוד

מהן אפשרויות התעסוקה שעומדות בפני בוגר תואר ראשון בסיעוד?

הביקוש לאח אקדמאי או אחות אקדמאית הוא רב. מדובר בתחום שצובר תאוצה בשנים האחרונות וממשיך לייצר ביקוש. הלימודים משתייכים לתחום מקצועות הרווחה והבוגרים מבוקשים לעבודה במוסדות רבים, כגון; בתי חולים, מרפאות קהילה, בתי אבות, מחלקות סיעודיות בבתי חולים, מרפאות טיפוליות, ובקרב גופים פרטיים.

מהו השכר התחלתי של אחות בוגרת תואר ראשון?

קשה לנקוב בשכר ההתחלתי של אח אקדמאי או אחות אקדמאית בעלי תואר ראשון כיוון שהוא מתבסס על היקף המשרה, על דירוג השכר, על השתלמויות וכן על המוסד בו הם מועסקים.

מהם הקורסים העל בסיסיים, וכמה זמן הם נמשכים?

כמו תחומים רבים ברפואה גם מקצועות הסיעוד מחייבים השתלמויות על בסיסיות אשר משפרות את מיומנויות האחים והאחיות, ומרחיבות את ידיעותיהם בתחום עיסוקם ובחידושים בתחום.
ההשתלמויות המוכרות בתחום הסיעוד על ידי משרד הבריאות הינם: מיילדות, טיפול נמרץ משולב, רפואה דחופה, בריאות הנפש, ייעוץ הנקה, נפרולוגיה, סוכרת ועוד. משך ההכשרה בכל אחד מהתחומים משתנה בהתאם לדרישות תוכנית הלימודים.

איזה תואר שני מתאים לאחים ולאחיות אקדמאיים המעוניינים להתקדם לתפקידי ניהול?

תחום הבריאות הוא רחב מבחינת אפשרויות התעסוקה לאחים ולאחיות, וכשמדובר באחים ובאחיות בעלי תואר שני מתרחבות האפשרויות גם לתפקידי ניהול. אחים ואחיות אקדמאיים המעוניינים להתקדם לתפקידי ניהול משתלבים בתכנית הלימודים לתואר שני במנהל מערכות בריאות המוצעת במכללה האקדמית לישראל ובחלק מהאוניברסיטאות.

לקריאה נוספת בנושא:

הכל על לימודי סיעוד